Oceni objavo

Glosa: PUSTanek palicajev v občini, trije izredni dogodki!

26. 2. je na običajen sobotni večer palicija prejela več klicev razburjenih staršev, ki so se udeležili praznovanja Abrahama svoje sovaščanke v gostilni Polhov Gradec. Izjemnost dogodku daje dejstvo, da je zabavo z glasbeniki prekinil grozljiv dogodek – med gosti se je opotekal in infiltriral stari znanec palicije Vladimir Vlad, 350 let star vampir, ki je na ta norčavi dan upal na svojo diskretnost in mlad deviški ulov.

Upal je, da se med maskami ne bo opazila njegova bleda polt in podaljšani zobje. Kot vemo, se njegova sorta hrani s krvjo in to le ponoči. Palicaj milice je pomiril objokane otroke, zaslišal goste, pretipal natikarice ter v zapisnik zapisal okoliščine incidenta. Vladimirja ni našel, fantomski obisk ali resničnost? Kot pred nekaj leti, ko dva oborožena palicaja v zaščitnih neprebojnih jopičih na istem območju nista našla pravega orožja, ampak le igračo in plastične metke, ter sta morala kasneje osramočena plačati krofe vsem kolegom na postaji policije!

Zanimivo pa je, da se je na isti sobotni večer na fejst bukovem portalu znašla slika Vladimirja Vlada s svojo hišno ljubljenko – kraljevim pitonom! In prav tako so razburjeni gostje klicali iz Aleje v Šiški, da so nenavadna druščina čarovnice, črne mačke in vampirja povsem uročili natakarja, ki je začel poplesavati v divjih ritmih, mahati in slemati z metlo v roki, kot da je začaran in da igra kitaro! V uredništvo smo prejeli groteskne slike anonimnega prijavitelja tega incidenta, precej meglene a dokazano pristne, zaradi katerega je služba postrežnika vprašljiva, a trdi da se ne spomni ničesar! Tako vsaj piše v zapisniku palicije, ki je na licu mesta vzela prstne odtise in forenzične sledi, a spet prepozno: Vladimir Vlad je fantomsko izginil, skupaj s svojim čarovniškim spremstvom!

A naša vrla palicija je v dolini naletela še na tretjo težavo…  Pri kontroli prometa so opazili kar nekaj vijuganja vozil po cesti, a ustavljeni vozniki so razburjeno vsi v en glas zatrjevali, da niso pijani, kar je potrdil tudi alkotest! Raziskava je pokazala, da so vsi točili gorivo v KZ Dolomiti Polhov Gradec in palicaj se je nemudoma odpravil raziskati dogodke. Zaradi interesa preiskave, ki je v teku, na parkirišču je ta hip več policijskih vozil in kriminalistov, izjav ne dajejo, ampak domačin Jožko je povedal, da ugotavljajo možnost, da so v dizel gorivo podjetni trgovci mešali vipavsko rdeče vino, kar naj bi vplivalo na nenavadno vijuganje vozil! Hkrati so na ogledu trgovskih polic organi reda ugotavljali, če imajo vse lesene ptičje hiške ustrezna soglasja Agencije za civilno letalstvo Slovenije, prodajalka pa ustrezne licence…  V pomoč preiskavi se je javila tudi prostovoljka pionirka z Dobrove, ki seveda ni pozabila prositi palicaja milice za fotogram in nam tudi opisala nenavadno doživetje …  a o tem kdaj drugič!

Pustno gloso je za vas pripravil Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi