Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

TD Črni Vrh v letu 2022

Še nekaj kratkih decembrskih dni in leto 2022 se bo poslovilo. Malo nas je zaskrbelo, ko smo ugotovili, da smo letos na objavljanje v Našem časopisu kar malo pozabili. To ne pomeni da smo lenarili, pravzaprav ravno nasprotno; kar naprej se je nekaj dogajalo, zato nam je za pisanje člankov zmanjkalo časa. Bili pa smo aktivni na facebooku TD, tako da ste nas lahko spremljali. Zato bomo sedaj samo na kratko preleteli dogajanje v TD Črni Vrh. Že zgodaj spomladi smo se zbirali na Četrtkovih večernih uricah ročnih del. Ob česanju,predenju, polstenju, kvačkanju, štrikanju, klekljanju in klepetanju so ure minevale kot bi mignil.

Zaradi slabih izkušenj z vremenom na dan spomladanske očiščevalne akcije, smo se na lov za smeti podali kar večkrat v manjših skupinah, tako, da smo na dan, določen za čistilno akcijo, opravili samo še kontrolo, če smo res vse prehodili in pobrali in med udeležence razdelili darilo občine.

Tradicionalna prireditev Dan odprtih vrat vremenskega radarja na Pasji Ravni je običajno zadnjo soboto v maju. Letos je bila zaradi slabega vremena prestavljena na 4. junij. TD je pripravilo program, v katerem smo predstavili delo društva, kajti v času korone je naše društvo zabeležilo 20 let delovanja. Lokalni ponudniki so na stojnicah ponudili svoje pridelke in izdelke, poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo.V tednu pred tem dogodkom, smo se člani društva potrudili in na Pasji Ravni postavili WC na štrbunk, da se nam ne bo treba vsako leto pregovarjati kje in po kakšni ceni si ga lahko izposodimo. Poleg tega pa je tudi prenovljeni kozolček z označevalno tablo spet našel svoje mesto na Kuzovcovem griču.

Poletne mesece smo preživeli vsak po svoje. 18. seprembra smo se odpravili na Izlet z električnimi kolesi po obronkih naše občine. 27.11. pa smo se z vlakom odpeljali na kopanje v Laško. Ker so bile četrtkove večerne urice lepo obiskane, smo se odločili, da se bomo v hladnih mesecih srečevali še naprej, da bomo širili naše znanje in v goste povabili tudi rokodelce od drugod. Na prvi delavnici v novembru je bila med prsti volna, na drugi pa so nastajali prelepi adventni venčki.

Decembra bomo izdelovali polstene ovčke za v jaslice, v januarju in februarju pa bomo v goste povabili tkalke iz Cerkna in lončarko. Ves čas pa zbiramo ideje in predloge, kaj bi se še radi naučili, tako da bo naše ustvarjanje čim bolj pestro, zanimivo in tudi uporabno. Lepo ste vabljeni, da se nam pridružite.


Simona Košir, TD Črni Vrh

Oglejte si tudi