Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Sodelujte v nagradni igri, prevedite turistični slogan

Predlagajte naj prevode obljube destinacije Blagajeva dežela – IGRIVO ZALEDJE LJUBLJANE – v angleški, nemški in italijanski jezik.

Destinacijska znamka Blagajeva dežela je bila oblikovana skupaj s ponudniki. Na treh delavnicah smo spoznali pomen in moč destinacijske znamke, oblikovali osnovne ciljne skupine obiskovalcev, opredelili vrednote destinacije, določili ključne besede za trženje in izbrali ime z obljubo BLAGAJEVA DEŽELA, igrivo zaledje Ljubljane. Temeljna obljuba destinacije je poleg imena pomembna za njeno prepoznavnost v regiji in širše in jo bomo za razliko od imena prevedli v tuje jezike. Torej, iščemo najprivlačnejši prevod za obljubo IGRIVO ZALEDJE LJUBLJANE v angleški, nemški in italijanski jezik.

Predloge lahko pošljete elektronsko na naslov info@dobrova-polhov gradec.si do 30. 5. 2019. Predloge bo pregledala strokovna komisija, ki bo pri izboru upoštevala izvirnost, vsebinsko in jezikovno pravilnost. Strokovno komisijo sestavljajo trije člani: jezikoslovec, strokovnjak s področja razvoja destinacijskih znamk in predstavnik občinske uprave. Če bo več sodelujočih poslalo enak predlog prevoda, bo komisija izvedla žrebanje. Če noben prevod ne bo ustrezal, si komisija pridržuje pravico, da ne izbere nobenega od predlogov. Avtor prevoda, ki ga bo izbrala strokovna komisija, neodplačno prenaša vse materialne, avtorske in druge pravice na Občino Dobrova - Polhov Gradec. Nagrada za izbrane prevode je knjiga Gospod z rožo, Zbornik Simpozija Rihard Ursini Blagaj v slovenski kulturi (2008, Polhov Gradec). Nagrajenec bo o nagradi obveščen elektronsko.

Oglejte si tudi