Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

11. Tek družin v vrtcu pri OŠ Polhov Gradec

vrtcu pri OŠ Polhov Gradec smo se kljub negotovim vremenskim razmeram zbrali na mednarodni dan družine. Priredili smo 11. tek družin.

Kakor je že v navadi, smo se dobili na šolskem igrišču, kjer so nas pričakali starši z otroki in drugi ljubitelji teka. Udeležili so se ga tudi starši in otroci iz enot vrtca Šentjošt in Črni Vrh.

Začetni del teka smo tokrat izvedli v amfiteatru. Prireditev je vodila in povezovala vzgojiteljica Jerica Kreft.  V uvodu je udeležencem na kratko predstavila namen in zgodovino našega vsakoletnega dogodka. O namenu in pomembnosti teka je spregovorila tudi ravnateljica ga. Ilinka Kucler. Obiskovalce je toplo pozdravila in jim zaželela prijetno druženje. Za popestritev prireditve je poskrbela plesna šola Petka pod vodstvom Mateje Jerebic in Lee Sajovic. Predstavili so se s svojo plesno koreografijo. Pred začetnim ogrevanjem pa so na oder stopili tudi otroci iz skupine Čebelice. Njihove pesmi je ob kitari spremljala vzgojiteljica Nataša Janša, njena hči Jerca Janša pa je izvajala klavirsko spremljavo. Zbor je vodila dirigentka ga. Martina Kramžar. Učenka naše šole Julija Trobec je s klavirskim nastopom zaključila uvodni del prireditve. Voditeljica dogodka Jerica Kreft se je v nadaljevanju zahvalila vsem sponzorjem dogodka, in sicer: Mercatorju  Polhov Gradec za donacijo sladoleda in Življenjski zavarovalnici Vita za namensko denarno podporo.

Po zahvalah je sledilo ogrevanje pred tekom. Vzgojiteljice smo poskrbele za postavitev osmih gibalnih postaj, na katerih so se tekmovalci dobro razgibali. Starši in otroci so se pomerili v brcanju žog v gol, s skoki v daljino, z lovljenjem žog v igralnem padalu, v premagovanju poligona z različnimi ovirami in razvrščanju žogic po barvi.

Najprej so se v teku pomerili najmlajši, ki so skupaj s starši pretekli ciljno črto. Njim so sledile ostale skupine otrok od najmlajših do najstarejših, ki so pretekli dva kroga. Ob prihodu na cilj  so vsi otroci iz vrtca prejeli medalje, ki so bile financirane s strani sklada vrtca.

Po končanem teku  so vsi tekmovalci prejeli čaj in sladoled za okrepčilo. Upamo, da je naše srečanje vsem udeležencem polepšalo dan. Želimo in upamo, da se v naslednjem šolskem letu ponovno srečamo ob tako velikem dogodku.

 Vzgojiteljici Petra in Breda

Oglejte si tudi