Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zlato in srebro učenkama Glasbene šole Emil Adamič

Sobota, 9. marec, je bila za dve naši učenki zelo pestra, tekmovalna in hkrati prijetna in glasbeno popestrena. Z večmesečnimi pripravami, učenjem, vajo, korepeticijami in najbolj pomembno – voljo in željo po uspehu, sta naši učenki prejeli visoke rezultate in visoka mesta na tekmovanjih.

Cecilija Dolinar je na Glasbeni olimpijadi prejela zlato plaketo. Glasbena olimpijada v prvem delu skupno obsega pisni, slušni in izvajalski preizkus, kjer se preverja znanje preko vprašanj ter testnih nalog s področja glasbenega jezika. Drugi del je izvedba pesmi, zapete a capella ali s spremljavo. Tretji del pa obsega izvajanje svoje avtorske skladbe, napisane za tekmovanje. Skladba lahko obsega enega ali več instrumentov, nujno pa mora v zasedbi igrati tekmovalec. Cecilija se tekmovanja ni udeležila prvič, hkrati pa visoke uspehe na različnih glasbenih področjih niza že nekaj let. Za letošnjo Glasbeno olimpijado je napisala svojo lastno skladbo za oboo ter spremljavo klavirja. Sama je tudi članica godbe Dobrova - Polhov Gradec, v kateri poleg oboe igra tudi saksofon. V vseh letih obiskovanja glasbene šole se je poleg oboe in saksofona učila tudi kljunasto flavto in klavir.

Druga uspešna učenka je Lucija Ana Dragaš. Violinistka, ki vrhunske rezultate podira iz leta v leto. Letos je na 53. TEMSIG tekmovanju v 1.a težavnostni stopnji prejela srebrno plaketo. Na vseh tekmovanjih jo spremlja njena učiteljica in hkrati mentorica Tina Blaznik. Za korepeticije je poskrbela Maruša Frelih, učiteljica klavirja. Lucija Ana je nastopala tudi na zadnji Noči godbe 2023 – Z godbo okoli sveta, kot solistka z učiteljico Tino Blaznik, pri potovanju skozi Irsko.

Iskrene čestitke obema nagrajenkama in vsem mentorjem in korepetitorjem!

 

M.D.

Oglejte si tudi