Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Četrti koncert Godbe Dobrova - Polhov Gradec

Na deževno nedeljsko popoldne je Franci, šofer avtobusa Godba Ekspres, na prvi pogled močno podoben Gregorju Čudnu, skupaj s sprevodnikom Tonijem Laznikom odpeljal naše godbenike na izlet po Evropi. Muzikanti so z dirigentom Matejem Rihtarjem iz Polhovega Gradca pred domiselno odrsko sceno s podporo Jožeta in Andreja Malovrha v ozadju krenili kar naravnost po avtocesti proti Avstriji.
K sreči se ob prehitrem zaviranju pred mejo nikomur ni zgodilo nič hujšega, le Manca je s svojo flavto vred padla s svojega stola. V izogib plačilu vinjete so skupini plesnih navdušencev eno zaigrali in skupina Bolero je s Katjo Simič na čelu s pumparicami in hozentregerji navdušeno odplesala tradicionalni avstrijski ples. V Franciji so imeli krajši postanek in Anton Čuden je s solističnim delom spremljal francosko skladbo, ker res Rad igra saksofon. Glasba je na avtobus privabila še nekaj domačinov – med njimi Francozinjo s precej slovenskim imenom; Špelo Janša z violino, da so skupaj vrhunsko odigrali skladbo Sous le ciel de Paris. Šofer Franci je imel priložnost pokazati svoje bogato znanje francoskega jezika, avtobus pa je takrat prevozil že francosko-špansko mejo. Navdušene Španke so se pridružile godbenikom na avtobusu in odpele dve svoji skladbi. Če jim ne bi šla španščina tako dobro od rok oziroma grl, bi človek prisegel, da so bile članice vokalne skupine Svetlice. Čas je ob zabavnem šoferju in sprevodniku res hitro mineval. Ne da bi vedeli, kdaj in kako, smo se naenkrat znašli z Muppetshowom že v Angliji. In če ne bi vozili po napačni strani, morda sploh ne bi slišali sodobne skladbe Katy Perry z naslovom Roar, ki si jo je namesto plačila visoke kazni zaželela tamkajšnja policistka Anamarija.  

Najmlajšemu godbeniku pa se je takrat stožilo po domu in šofer Franci jo je brž ubral proti Sloveniji. Godba pa je pot skrajšala z nekaj slovenskimi skladbami. Tik pred koncem je avtobus spet naglo zavrl in takrat je dobil besedo Borut Dolinar, predsednik Godbe Dobrova - Polhov Gradec. Zahvalil se je vsem nastopajočim za lep izlet, pozdravil nova dva tolkalista, ki sta prestala krstni nastop, in povabil vse obiskovalce na veliki koncert godbe ob 5. obletnici delovanja, ki bo to pomlad in se ga ne sme zamuditi. Navdušeno občinstvo je kljub temu, da se je šoferju že mudilo domov, zahtevalo dodatek. Po koncertu smo bili vsi povabljeni še na pogostitev, kjer smo lahko organizatorjem čestitali za izvrstno izvedbo prireditve kot celote in vsem godbenikom za izredno kvalitetno zaigrane zelo raznovrstne skladbe. Kdor je tokratni avtobusni izlet z godbo zamudil, se bo imel priložnost prijaviti nanj spet aprila, kdaj in kje točno, vam še sporočimo. Če bo šofer Franci na vožnjo pozabil, ga bo nanjo zopet prav prijazno opomnila prometnica Špela.

 

Magdalena Tehovnik

Foto: Peter Grabner

Oglejte si tudi