Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Nova javna razsvetljava na Ronkovi ulici

Na območju Medloga (Ronkova ulica, Ložnica pri Celju) se izvajajo obsežna vzdrževalna in obnovitvena dela nizko napetostnega omrežja (NNO) in javne razsvetljave (JR). Dela so nujno potrebna zaradi dotrajanosti obstoječega sistema JR, povečanja naseljenosti in prometa na tem območju, zagotavljanja večje varnosti otrok na poti v šolo in razširitve obstoječih naprav.
Dela potekajo usklajeno in v dogovoru s družbo Elektro Celje, d. d., ki hkrati posodablja svoj del dotrajanega NNO. 
V novembru 2020 je bil izdelan projekt PZI – za posodobitev nizkonapetostnega omrežja v lasti družbe Elektro Celje, d. d., in javne razsvetljave, ki je od novega leta dalje last MOC. Projekt predvideva posodobitev NN omrežja in JR od magistralne ceste Levec-Celje po Ronkovi ulici, preko lokalne ceste Ložnica pri Celju – Babno in naprej proti Osnovni šoli Lava. Osvetlili bomo prehod za pešce in odstranili dotrajane lesene drogove, kjer so nameščeni NN in JR kabli. Postavili in povezali bomo 34 novih varčnih LED svetilk, ki so skladne z Uredbo o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja.
Stroški posodobitve in razširitve naprav JR bodo po predračunu znašali 44.000,00 €. Posodobitev NNO bo financirala družba Elektro Celje, d. d. 
Dela bodo predvidoma povsem zaključena do polovice meseca junija 2021.

Oglejte si tudi