Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Poziv Upravne enote Celje

Upravna enota Celje poziva občanke in občane Mestne občine Celje, da naj bodo pozorni na datume potekov osebnih dokumentov in naj pravočasno, vsaj nekaj dni pred potekom veljavnosti in pred načrtovanim potovanjem v tujino, podajo vloge za izdajo osebnih dokumentov. 

S tem se boste izognili tudi višjim stroškom (upravnim taksam) za izdajo dokumenta, ne bo se potrebno voziti v Celje na podajo vloge ali vročitev prioritetnega dokumenta. V primerih, ko boste vseeno primorani podati prioritetno vlogo, lahko izberete vročitev dokumenta po pošti namesto vročitve na Upravni enoti Celje. V takšnem primeru (vročitev po pošti) osebnega dokumenta sicer ne boste mogli dobiti v enem dnevu, temveč naslednji delovni dan.

To je še posebej pomembno, ker Upravna enota Celje vstopa v triletno obdobje bistveno povečanega števila pretečenih osebnih dokumentov glede na trenutno stanje po stalnem prebivališču. Pričakujejo bistveno večje število vlog s tega področja v primerjavi s preteklimi leti. Večje čakalne dobe bodo tudi zaradi varnostnih ukrepov zaradi bolezni COVID-19.

Oglejte si tudi