Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Zimska doživetja v mestu grofov

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje je skupaj s partnerji pripravil širok nabor zimskih doživetij v mestu grofov. Obiščite Celje in spoznajte zgodovino mesta v Muzeju novejše zgodovine Celje ali Pokrajinskem muzeju Celje, vstopite v svet znanosti in zabave v Tehnoparku Celje in obisk podaljšajte v oazi sredi mesta, Tropski hiši. Ljubitelje narave in rekreacije pričakuje Celjska koča, Celja pa ne smete zapustiti brez, da poskusite celjsko rolco.

Ulice starega mestnega jedra v Celju vas bodo pripeljale do zgodb preteklosti, ki jih skrbno hranijo v muzejih in vse do umetniških galerij, kjer so na ogled sodobne razstave priznanih umetnikov.

V Pokrajinskem muzeju Celje vas bodo navdušile razstave rimske Celeie, srednjeveške dinastije Celjskih grofov in neverjetnega potovanja Alme M. Karlin.

Muzej novejše zgodovine Celje vas bo popeljal po edinstveni tlakovani ulici obrtnikov, ateljeju znanega fotografa Josipa Pelikana in edinem otroškem muzeju Hermanovem brlogu.

Ne zamudite obiska Tehnoparka Celje, ki bo zagotovo zanimivo doživetje za celo družino. V največjem znanstveno zabavnem parku v Sloveniji boste na atraktiven način spoznali naravne pojave, delovanje elektrike, »resničnost« iluzij in tehnološke izzive prihodnosti.

Zimsko avanturo, ki je ne zmoti niti deževen dan, lahko nadaljujete v Tropski hiši, oazi narave v srcu mesta. Sprehodite se skozi pet različnih ekosistemov sveta in spoznajte njihova živa bitja od blizu.

Med sprehodom po uličicah mesta vas bodo s svojo prijaznostjo in toplino vabile ulične kavarne, kjer vam postrežejo z vročo čokolado ali dobro kavo in priljubljeno mestno sladico – celjsko rolco.

Ljubitelje narave in aktivnega oddiha pa že pričakuje Celjska koča, priljubljena izletniška in smučarska destinacija Celja. Na voljo vam je smučišče, hotel in restavracija, lahko pa se samo prepustite sončnim žarkom na drugi strani mestnega vrveža.

Vabljeni tudi k obisku drugih turističnih atrakcij Celja. Več informacij o njih najdete na www.visitcelje.eu in www.celje.si.

Za varen in nemoten obisk atrakcij vse obiskovalce prosimo, da se držijo veljavnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa ter priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

celje.si

Oglejte si tudi