Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Leta 1973 z ligaškim tekmovanjem pričeli tudi mladinci NK Podpeč

Leta 1973 z ligaškim tekmovanjem pričeli tudi mladinci NK Podpeč

(nadaljevanje in konec)

Mladinska ekipa NK Podpeč je v sezoni 1975/1976 pod vodstvom trenerja Svete Antona in delegatov Zalar Andreja in Gregorka Pavleta nadaljevala zmagoviti niz iger iz pretekle sezone. Po desetih zmagah, treh neodločenih rezultatih in samo treh porazih, je drugo leto zapored dosegla 3. mesto v ligi, s čemer so mladi igralci potrdili nesporno kakovost. V lokalnih derbijih z Borovnico je bil obakrat rezultat enak, 2:1 za domačine. Za ekipo  so v tej sezoni nastopali vratarja Marko Krvina in Marko Čuden ter igralci v polju Slivo Novak, Anton Japelj, Jože Rogelj, Stane Švigelj, Jože Žabkar, Igor Žniderič, Franc Krvina, Anton Susman, Viktor Čuden, Simon Šuštaršič, Andrej Benedik, Marko Repar, Andrej Suhadolnik, Dušan Kolarič, Miloš Sojer, Bojan Nagode, Marko Uršič, Marjan Svete in Nikola Franjo. Najboljši strelci golov so bili Žniderič z 11 goli, F. Krvina jih je zadel 7, Žabkar 5 in Susman 4.

V naslednji sezoni je sistem tekmovanja doživel spremembe, ekipam v konkurenci so bile pridružene še ekipe izven, to so bile Olimpija, Ljubljana in Ilirija. Zaradi velikega števila ekip sta bili koncem tedna delegirani celo po dve tekmi, kar je bilo nerazumno in posledično se je prevečkrat dogodilo, da posamezne ekipe sploh ni bilo na tekmo. Če dodamo da tudi sodnikov ni bilo na vseh tekmah je evidentno, da so organizacijski problemi močno vplivali na resnost tekmovanja in zato je ostalo kar nekaj nejasnosti okrog dokončno priznanih rezultatov posameznih tekem in končne lestvice po zaključku sezone. Kot kaže nepopolna dokumentacija, je pomlajena ekipa NK Podpeč med trinajstimi ekipami dosegla skromnejše 8. mesto. Na koncu sezone so si verjetno vsi oddahnili, v klubih kjer organizacija ni delovala ravno dobro, igralci, ki so prihajali na tekme ali pa tudi ne, in organizator Nogometna zveza Ljubljana, ki je imela toliko neodigranih tekem kot verjetno še nikoli dotlej.

Zato ni presenetljivo, da je bil v sezoni 1977/1978 izveden poizkus z organiziranjem Notranjske lige. Za tekmovanje so se prijavile ekipe Usnjarja, Borovnice, Rakeka, Cerknice in Podpeči. V oktobru bi Podpečani morali odigrati tekmi proti Dragomeru in Borovnici, vendar nasprotniki niso prišli na tekmi. Očitno tudi drugih tekem ni bilo odigranih iz enakega razloga, zato je 24. oktobra 1977 organizator Zveza telesnokulturnih organizacij Vrhnika vsem klubom poslal obvestilo, da se mladinska liga ukine, ker sta aktivni samo 2 ekipi (Usnjar in Podpeč). Podpečani so tako izgubili možnost tekmovanja. Nekaj prihodnjih let v Podpeči ni bilo več tekem v mladinski konkurenci, šele poleti 1982 so se zbrali novi mladi igralci in se pripravili za tekmovanje v mladinski ligi Nogometne zveze Ljubljana. Žal še vedno niso uspeli pridobiti vaditelja nogometa, tako da sta skrb za ekipo prevzela Andrej Benedik in Dušan Kolarič. K temu je potrebno dodati, da so v klubu že močno občutili finančne težave, kar vse je privedlo do le enoletnega nastopanja, v katerem se Podpečani niso izkazali, saj so zgolj enkrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno. Strelci skromnega števila danih golov, kot je razvidno iz sicer nepopolno ohranjenih zapisnikov, so bili Igor Vogrinec 5, Franc Brajer in Peter Šuštaršič 2 ter Franc Žakelj, Peter Dular, Milan Ulaga in Roman Bovha po 1. Tako kot članska ekipa, je s koncem sezone leta 1983, zaradi znanih že opisanih razlogov, prenehala tekmovati tudi mladinska ekipa NK Podpeč.          

                                                                                                                                             Ivan Zalar

Oglejte si tudi