Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

8. Creatusov večer – tokrat o sanjah in ciljih

Majski Creatusov večer nam je obogatila Nataša Kogoj - avtorica knjig Vožnja v svobodo in Zgodbe za življenje, licenčna NLP trenerka in coach, transformativni licenčni DreamBuilder coach, družinska terapevtka, vaditeljica tehnik za harmonizacijo telesa in duha in… Ni, da ni ;-)

Poznate misel: Vse ob svojem času? V življenju se pogosto izkaže, da je ta še kako resnična. Kljub temu bi si, ko zdaj gledam nazaj, želela, da bi mi Nataša pot vedarle prekrižala kako leto prej, saj bi si s tem prihranila veliko dragocenega časa, ki sem ga kontaminirala z negativnimi mislimi in zapravila z odzivanjem na okolico, ki mi ni prineslo ne olajšanja ne zadovoljstva. Pogosto celo dodatno težo.

Nataša pravi, da njena srečanja niso za tiste, ki ne verjamejo, da s svojimi mislimi kreiramo svoje življenje. Niti ne za tiste, ki mislijo, da v življenju obstajajo bližnjice. Kdor ne želi iz cone udobja, pa itak na delavnico ne bo prišel :-) Njeno glavno orožje je hvaležnost, ki ji takoj za petami sledi zavedanje vrednosti in zmožnosti samega sebe.

George Bernard Shaw, irski dramatik in pisatelj, prejemnik Nobelove nagrade za literaturo, je nekoč zapisal: »Ljudje vedno krivijo svoje okoliščine za to, kar so. Ne verjamem v okoliščine. Ljudje, ki jim v tem svetu uspeva, so tisti, ki vstanejo in poiščejo okoliščine, ki jih želijo ali jih, če jih ne morejo najti, naredijo.«.

Nataša opozarja, da so sanje pomembne in da je žalostno, ko vidi, koliko oseb se ne upa več sanjati. A med sanjami in doseženimi cilji je razdalja, ki jo lahko premosti le akcija.

Nataša je prepričana, da je na svetu zato, da navdihuje, prebuja in transformira. In tudi z nami je naredila prav to – nas navdahnila, prebudila in … No, za transformacijo je pa vendarle potrebnega nekaj več časa … ;-)

Ob priliki še - velika HVALA Ani Petrič, direktorici Doma starejših občanov Notranje Gorice, ki nam za naše brezplačne večere, namenjene vsem vam, vedno brezpogojno odstopi prostor - v slogi je moč :-) 

Se vidimo na novih Creatusovih večerih spet v jesenskih mesecih. Za vas imamo že pripravljene nove, nekoliko »odštekane« vsebine ;-) Do takrat pa vam Creatusovci želimo čudovito poletje, polno trenutkov, vrednih lepega spomina.


Mojca Pristavec Đogić

Zavod Creatus

Oglejte si tudi