Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
24°C
10°C
Oceni objavo

Iskanje sreče v Stari dami

Dvorano v Vnanjih Goricah je na hladen aprilski večer napolnil iskren smeh. Rok Škrlep, stand-up komik, voditelj, predvsem pa rekreativni ljubitelj življenja, je v Stari dami namreč iskal Recept za srečo. Z glasbeno monokomedijo, v kateri je obdelal vse zorne kote življenja, ki lahko vplivajo na dojemanje občutka sreče pri posamezniku, je Rok obiskovalce skozi pesmi in stand-up vložke spodbudil k razmisleku o tem, kaj jih v resnici osrečuje. In o tem, zakaj je sreča ženskega spola. Kljub rdeči niti humorja, ki se ni pretrgala niti za trenutek, je bilo v ozadju ves čas čutiti resno noto o našem večnem iskanju smisla v življenju.

 

»Pomembnost« problemov, ki nas vsakodnevno prikrajšajo za občutek sreče, nam je nazorno predstavil z eno od pesmi, s katero je probleme umestil v neskončnost obstoječega: »V širnem vesolju, na poti, ki je večna, je majhna galaksija, ki je še vedno mlečna. V tej mali galaksiji je še manjša zvezda, okrog nje se suče skalica kot ptiček okrog gnezda. Na tej mali skali je nekaj vode slane, še mnogo manj je zemljice, ki tam je za Zemljane

Tudi tokrat je dokazal, da je mojster svoje obrti, ki nam skozi smeh pokaže najgloblje resnice. Predstavo, z zagotovo več pomembnimi nauki, kot jih je celo sam avtor predvideval, Rok zaključi z besedami: »Karkoli se u lajfu zgodi, cenit moraš malenkosti. Včasih so najboljše stvari – malenkosti.«.

To je bil zaključni večer v prvi gledališki sezoni 2023/24 v Stari dami. Upamo, da so vam ponujeni dogodki obogatili dolge zimske večere in da ste skupaj z nami lažje dočakali pomlad. Creatusovci vam skupaj z vsemi našimi prijatelji in podporniki želimo prijetno in varno poletje, v jeseni pa se zagotovo spet vidimo :-)


Mojca Pristavec Đogić

Zavod Creatus

Oglejte si tudi