Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Prve medalje za braslovško odbojko v sezoni 2018/2019

Datum objave: 20.5.2019
Prvi konec tedna v maju je braslovški odbojki prinesel dve medalji. Kadetinje so v domači dvorani v Braslovčah osvojile drugo mesto, kadeti pa so bili na turnirju v Mariboru tretji.
V braslovški dvorani so ob bučnem navijanju številnih navijačev Braslovčanke v polfinalni tekmi za uvrstitev v finale premagale svoje večne tekmice Šempetranke z 2:0. V drugi polfinalni tekmi je po pričakovanjih zmagala ekipa Nove KBM Branik iz Maribora.V res dobrem navijaškem vzdušju smo spremljali veliki finale med Braslovčankami in Novo KBM Branik, ki so ga z zmago s 3:1 dobile Mariborčanke. Naša dekleta so prikazala dobro igro, žal pa je bilo ta dan, ob zelo razpoloženi mariborski ekipi, največ, kar so lahko dosegle. Kljub vsemu so v ženskem odbojkarskem klubu z rezultatom zelo zadovoljni.
Fantje so na turnirju v Mariboru v polfinalu z 0:2 izgubili z domačini in so se v nadaljevanju borili za tretje mesto z ekipo Panvita Pomgrad. Kljub težavam s poškodbami so fantje stisnili zobe in po zmagi nad Panvito z 2:0 morda malce nepričakovano, pa vseeno zasluženo, osvojili tretje mesto.
Vsem igralkam, igralcem in trenerjem iskrene čestitke!

Seveda pa s tema dvema turnirjema bojev za medalje še ni konec. Že v soboto se bodo za naslove državnih prvakov borile najmlajše odbojkarice in odbojkaji v mini odbojki. Deklice v Šempetru, dečki pa na Ravnah.Dan kasneje, v nedeljo, 26. maja, se bodo v braslovški dvorani za naslov državnih prvakinj borile starejše deklice.
V soboto, 18. maja, so si finalni turnir priborile tudi deklice male odbojke. Odigrale pa ga bodo, kot zadnje, 1. junija. 

Na fotografijah srebrne kadetinje in nekaj utrinkov s finalnega turnirja

Oglejte si tudi