Oceni objavo

Pohod do klopic "na Polici"

Športno društvo Bovec maraton je v sodelovanju s Turističnim društvom Čezsoča, v nedeljo, 25. 6. 2023, organiziralo pohod na “Polico” – razgledno točko nad Čezsočo, na nadmorski višini 678 m.

K dogodku so povabili tudi župana Občine Bovec Valterja Mlekuža, ki se je povabilu z veseljem odzval in sodeloval pri simboličnem odprtju nove klopce na Polici. Ideja o postavitvi klopic se je porodila članici Športnega društva Bovec maraton, Barbari Leban. Barbarin predlog je Upravni odbor društva podprl, konec  aprila pa je bila svojemu namenu predana prva klopca z vpisno knjigo na Tǝlerju.

V nedeljo, 25. 6. 2023, prav na dan državnosti, pa je sledila  otvoritev druge klopce. Pohodnice in pohodniki so se zbrali v središču vasi Čezsoča, pri cerkvi.  Po slabi urici hoje v sproščenem vzdušju so dosegli želen cilj – “Polico.” Po kratkih nagovorih predsednika Športnega društva Bovec maraton Vasje Viteza, predsednika Turističnega društva Čezsoča Bruna Kravanja ter župana Občine Bovec Valterja Mlekuža, je bila klopca z vpisno knjigo predana svojemu namenu, spodbujanju k aktivnemu preživljanju prostega časa. Za popestritev dogodka so poskrbeli Bovški harmonikarji Kristjan Arcet, Kimi Melihen, Aleks Klavora in Rene Zorko.

»Projekt je v celoti financiralo Športno društvo Bovec maraton, Turistično društvo Čezsoča pa je istočasno namestilo še dve dodatni klopci ob poti. Športno društvo Bovec maraton se zahvaljuje AS Čezsoča, ki nam je omogočila postavitev klopce, Jožku Zorniku za izdelavo in TD Čezsoča za pomoč pri postavitvi. Društvo tudi v prihodnje načrtuje postavitev klopic na atraktivnih lokacijah v naši občini. Naredite nekaj zase in  se povzpnite na “Tǝler” in “Polico” tudi vi. Nagrajeni boste z razgledom, ki jemlje dih,« je ob tem povedal predsednik Športnega društva Bovec maraton Vasja Vitez.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je vsem vpletenim v postavitev klopic ob tem iskreno čestital in se jim zahvalil za njihov trud:

Počitek na poti ob zabavni glasbiPočitek na poti ob zabavni glasbi
Skupinska

»Takšne samoiniciativne pobude so veliko vredne, še posebej, ker ne gre zgolj za neko idejo, ki naj bi jo potem izvedli drugi, temveč gre za celostno izvedbo. Želim si, da bi bilo takih pobud in akcij še veliko, Športno društvo Bovec maraton in Turistično društvo Čezsoča pa sta pri tem zagotovo svetel zgled. Zelo sem ponosen na vaše delo, prepričan pa sem, da bo tudi zadnja pridobitev na tej idilični točki, od koder vidimo celo Bovško kotlino, zelo obiskana in cenjena. Klopce pa so ravno pravšnje, da človek na njih počije, lahko rečem tudi, da se na tem mestu kar meditira.«

Hoja do razgledne točke nad Čezsočo, na nadmorski višini 678 m, je primerna za vse, pravšnja treking obutev pa je vseeno priporočljiva. Na cilju na Tǝlerju vas čaka tudi vpisna knjiga, ki so jo na to mesto prenesli minulo nedeljo.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: ŠPORTNO DRUŠTVO BOVEC MARATON

Oglejte si tudi