Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Prižig prazničnih luči

V soboto, 4. 12., so na bovškem osrednjem trgu zagorele praznične lučke. Kljub temu da zaradi aktualnega stanja in spoštovanja priporočil NIJZ ni bilo posebnega povabila na dogodek, pa se je prižiga praznične razsvetljave udeležilo kar lepo število mimoidočih.

Posebne prireditve ni bilo, kljub teku pa so zaigrali bovški harmonikarji, zapeli in zaplesali pa so vrtčevski otroci iz bovškega vrtca. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je izrazil veselje, da lahko vsaj v okrnjeni obliki pospremi prižig praznične okrasitve kot uvod v praznično dogajanje:

»Ko se spomnim na lansko leto, ko sem bil na trgu praktično sam, da smo virtualno prikazali prižig prazničnih lučk in sem vam preko KATV Bovec voščil vesele praznike, me spreleti srh. Verjetno si tega nihče med nami ne želi nikoli več. Želim, da stopimo v praznični december z optimizmom, saj verjamem, da bomo s skupnimi močmi premagali to zahrbtno epidemijo, ki kroji naše življenje že dve leti. V tem prazničnem decembru glejmo v prihodnost z optimizmom, kar nakazuje že dejstvo, da se nas je danes tu zbralo tako lepo število. Verjamem, da smo si tega vsi želeli, da smo danes tu srečni in nam je toplo pri srcu. Res smo imeli pomisleke glede organiziranega prižiga lučk, vendar menim, da je prav, da se srečamo vsaj v manjšem številu, saj je danes pravo bogastvo prijateljstvo, vsi pa si želimo tudi druženja. Ob tej priložnosti vam želim vesele praznike, naj vas obdarujejo trije dobri možje, lučke na tej smreki pa naj zagorijo z željo, da bomo še naprej držali skupaj, ponosni na naš tako lepo okrašen Bovec in da se prihodnje leto srečamo brez skrbi in omejitev.«

Mlekuž se je zahvalil vsem za njihove nastope, v nadaljevanju pa je skupaj z vsemi udeleženci odšteval do prižiga lučk na smreki, s tem pa tudi simbolično prižgal letošnjo okrasitev osrednjega bovškega trga.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi