Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Dela v Koritih potekajo po načrtih

Po prvomajskih praznikih so se začela dela na izgradnji I. faze odseka 2 fekalne kanalizacije in vodovoda skozi Korita, ki bo omogočil povezavo celotnega kanalizacijskega sistema Zgornje Bohinjske doline, v katerega so že vključene vasi Češnjica, Studor, Srednja vas in Jereka, na čistilno napravo na Bitnjah. Gre za zahtevno gradnjo v dolžini 840 m, finančna vrednost del pa je okoli 700.000 evrov in predstavlja eno večjih letošnjih investicij Občine Bohinj.

Dela so se začela in doslej, tudi zaradi ugodnih vremenskih razmer, dobro potekajo. Ustrezni pripravi gradbišča je sledil razvoz potrebnih materialov po celotni trasi in rezkanje asfaltne površine v širini izkopa. Izkop je bil v tem času pričet in se izvaja iz dveh smeri, temu sledi  polaganje cevi.

Obvoz v času popolne zapore ceste skozi Korita poteka po državnih cestah v smeri Bohinjska Bistrica – Ribčev Laz – Stara Fužina - Bohinjska Češnjica in nazaj.

Ker velja popolna zapora prometa, tudi za pešce in kolesarje, prosimo, da se ne zadržujete na območju gradbišča, saj je tako ravnanje nevarno, hkrati pa ovira izvajalce del.

V času gradbenih del vas prosimo za strpnost in spoštovanje spremenjene prometne ureditve in se vam že vnaprej zahvaljujemo za razumevanje.

Oglejte si tudi