Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

GASILSKI DOM SRPENICA Z VEČNAMENSKO DVORANO DOBIVA VSEBINO

V minulih dneh so ob gasilskem domu z večnamensko dvorano na Srpenici z grobo prevleko  preplastili igrišče, še pred tem pa so uredili vse potrebno za postavitev tribun in otroških igral ob igrišču.

Fino asfaltno prevleko in zaključno maso bodo položili spomladi, ko bodo temperature in vreme za to primerni. Sicer pa objekt počasi dobiva vsebino, saj so se vanj z vso opremo in voziloma že preselili srpeniški gasilci. Zdaj imajo na voljo tudi dovolj veliko garderobo, v stolpu pa že sušijo gasilske cevi.

V času, ko je v gradnji bovška športna dvorana, večnamensko dvorano s koristjo uporabljajo za telovadbo tudi učenci OŠ Bovec, velik pa je tudi interes za druge športne aktivnosti. V spremnih prostorih so že uredili mladinsko sobo, v enem od njih je v nadstropju svoje mesto našla pisarna Krajevne skupnosti Srpenica, orodja iz bovškega fitnesa so prav tako postavili v enega izmed večjih prostorov tega novega objekta, in tudi za to je že veliko interesa, v najvišji etaži pa sta urejeni dve sejni sobi z vso potrebno infrastrukturo. Večja bo lahko služila tudi kot predavalnica za izobraževanje mladih gasilcev, ker je ob njej postavljena priročna kuhinja, pa bo pripravna tudi za druge dogodke in prireditve.

Sicer pa na Srpenici vidijo pridobitev kot posebno usklajenost z medgeneracijskimi in sonaravnimi razvojnimi cilji, ki uveljavljajo načela trajnosti kot temeljna kakovostna merila na vseh področjih razvoja, vključno s ciljem trajnostnega obnavljanja prebivalstva in preprečevanjem razvojne izključenosti posameznih področij države.

Uradno odprtje so načrtovali letos, vendar so se zaradi odgovornega ravnanja za omejitev širjenje novega koronavirusa odločili, da uradno odprtje prestavijo na prihodnje leto, ko bo ne nazadnje dokončano tudi igrišče ob objektu.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi