Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Medeni pohod v Vrtcu Borovnica

Letos smo tudi v našem vrtcu obeležili 20. april, svetovni dan čebel. Spoznavali smo vlogo teh neumornih delavk v naravi in našem življenju, njihov razvoj in življenjski cikel, družino čebel v panju in dela, ki jih čebela opravlja v kratkem času svojega življenja. Pri tem sta nam obilo pomagala tudi očeta dveh deklic, ki sta čebelarja in sta nam posodila učni panj čebelarskega krožka, knjige o čebelah ter čebelarjevo zaščitno obleko. Za zaključek dejavnosti pa smo se skupine Kapljice, Cepetavčki in Mačkoni podale tudi na orientacijski pohod, ki smo ga poimenovali kar »medeni pohod«.
Puščice s sliko čebelice, ki so jih otroci na poti vneto iskali, so nas vodile mimo travnikov, roba gozda in dveh čebelnjakov. Na sedmih »postajah« smo se ustavili ter reševali različne naloge: posnemali smo gibanje in brenčanje čebel, jih opazovali pri nabiranju medičine in cvetnega prahu, zapeli pesmico, rešili uganko, se pogovarjali o čebelah, na koncu poti pred našim vhodom v vrtec pa smo si ogledali še čebelje pridelke, okušali gozdni med in na terasi zaplesali ob skladbi Čmrljev let.

Posebno doživetje za otroke je bilo, ko nas je čebelar g. Hren spontano povabil k svojemu čebelnjaku, nam pokazal panj s čebelami in povedal nekaj zanimivosti, za kar se mu iz srca zahvaljujemo.
Otroci so za vsako opravljeno nalogo dobili štampiljko čebelice na kartonček, ki so ga nosili s seboj in je bil hkrati motivacija in tudi medalja za izvedeno dejavnost.


Za vrtec Borovnica vzgojiteljica Mateja Milosavljević

Oglejte si tudi