Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli
3995

Kotle so postrgali do golega

Vreme se je organizatorjem tradicionalnega srečanja na Župenci tudi letos široko nasmehnilo. Zlobne govorice, da so vsi Borovničani zaradi lepega vremena in podaljšanega vikenda »pobegnili« na morje, so se izkazale za lase privlečene. Pasulj v kotlih vojaške kuhinje sredi gozda nad Zabočevom ni še niti dobro zavrel, ko so se z dveh strani, za Planino in prek Zabočeva, že valile kolone pohodnikov. Slednji so izkusili celo prvomajsko budnico vrhniškega pihalnega orkestra, z okrepčilom pa jih je pozdravil tudi borovniški župan. Nekaj sto metrov višje pa je izkušeni kuhar Jure Furlan že zaključeval tradicionalni pasulj, le še klobase so morale povreti do kraja. Končan je bil natanko opoldan, nakar se je ekipa Turističnega društva Borovnica pošteno namučila, da ga je razdelila med nekaj sto glavo množico lačnih ust. Ni dosti manjkalo, pa bi ga bilo premalo. Pohvale so deževale z vseh strani, dobre volje je bila tudi predsednica Nadja Petrovič, ki se je ob tem zahvalila vsem prostovoljcem, ki leto za letom omogočajo izvedbo dogodka, in še posebej Prostovoljnemu gasilskemu društvu Brezovica pri Borovnici za mize in klopi. Poudarila je tudi, da bodo cene hrane in pijače še naprej ostale na ravni, ki bo omogočala predvsem pokritje stroškov prireditve, saj je srečanje v prvi vrsti namenjeno občanom, druženju in dobri volji, vsekakor pa je daleč od kakšnih strankarsko-političnih šopirjenj, kot naj bi nekateri želeli prikazati.

 

Damjan Debevec, foto: Igor Trček

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij