Oceni objavo

Prvi šolski dan

Kot po navadi je bil tudi letos prvi šolski dan še posebej slovesen za vse tiste, ki so prvič prestopili šolska vrata. Pred šolo so se ob tem dnevu, ki si ga bodo zapomnili do konca svoje življenja, skupaj s starši in/ali posamično fotografirali.

V večnamenskem prostoru so jim pripravili slovesen sprejem. Ravnatelj Daniel Horvat jih je uvodoma vprašal ali že obvladajo vse veščine, ki se pritičejo šolarjem, npr. samostojno zavezovanje čevljev. Seznanil jih je s tem, kaj vse novega jih v šoli čaka, na koncu pa še z njihovimi učiteljicami, ki so jih potem odvedla v razrede. Staršem je položil na srce, da je potrebno skupaj in potrpežljivo reševati probleme, ki se neizbežno pojavljajo na poti učenosti.

Veliko veselja do učenja in spoznavanja vrstnikov jim je zaželel župan Peter Črnilogar ter jih seznanil, da jih v učilnicah čakajo manjša darila občine. Izpostavil je dobro sodelovanje z vodstvom šole pri spremembi dosedanjih prostorov šolske uprave v novo učilnico in kabinet, ki sta zaradi povečanja števila učencev nujno potrebna. Uprava šole sedaj domuje v zato prirejenih nekdanjih kabinetih v šolskem prizidku.

Preden so učiteljice prvič odpeljale mlade nadebudneže  v njihove učilnice, so si ogledali še predstavo Sapramiška in se ob njej seveda zelo zabavali.

Naj jim bo pot učenosti čim lažja, težave na njej pa rešljive z dobro voljo, potrpežljivostjo, empatijo in sodelovanjem. (ob)


 

 

Oglejte si tudi