Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

118 pevk in pevcev

Revije pevskih zborov imajo v Borovnici že lepo in bogato zgodovino. Tokrat se je v soboto, 6. aprila, v borovniški osnovni šoli v organizaciji Kulturnega društva Borovnica in Moškega pevskega zbora Štinglci odvila že 27.

Številne pesmi in misli o pomladi, ki je bila tisti čas že v polnem pogonu, so krojili potek večera, ki ga je spretno povezovala Marjeta Debevec. Zelo dobro je bila zastopana naša osnovna šola, in sicer s kar tremi pevskimi zbori, vse pa je vodila Alja Repnik s klavirsko spremljavo Tine Vahčič. Otroški pevski zbor 1. in 2. razred OŠ, Otroški pevski zbor 3. do 5. razred OŠ in Mladinski pevski zbor OŠ Borovnica. Revije pa si seveda ne moremo predstavljati brez Ženskega pevskega zbora Barjanke pod vodstvom Rudija Cerka, Ženskega pevskega zbora Tonja, ki jih po novem vodi potomka Slovencev iz Argentine Mariana Cecilia Grohar in Moškega pevskega zbora Štinglc z Lilijano Stepic. Na odru se je tako zvrstilo kar 118 pevcev in pevk.  
Takšni glasbeni dogodki
 ne prinašajo le glasbenih užitkov za ljubitelje zborovske pesmi, ampak tudi spodbujajo kulturo sodelovanja in povezovanja.
 

Rok Mihevc, foto: Vesna Sever Borovnik


Oglejte si tudi