Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
12°C
PON.
20°C
12°C
Oceni objavo

Prireditev za žene, ki so podprle odsotnost partnerjev, ko je rastel nov dom

Prenovljeni kačanski gasilski dom znova živi in ta po kovidnem in gradbenem obdboju že gosti nekatere dogodke. Med drugim je bila to tudi prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki je bila dolga leta stalnica dogodkov Prostovoljnega gasilskega društva Brezovica pri Borovnici.
Dobro obiskana kulturna prireditev je bila dokaz, da so krajanke takšen dogodek pogrešale. Prva prireditev je bila leta 1975, zadnja leta 2016. Tokrat je pobudo zanj prevzela Marjeta Debevec, ki je z Lučko Leben tudi sama nastopila kot “zatežena”, a skrbna mama, ki jo samo skrbi, kaj bo z njeno hčerjo, ki ji gredo po glavi same zabave, zunanja lepota in druge mamljive novodobne stvari. Nastopili so še otroci folklorne skupine Coklarčki, kačanska dekleta in Tamburaška skupina Borovnica, s katero so zbrani tudi zapeli.

Preprosta in vsebinsko nič manj bogata kultura je bila tudi zahvala za partnerice gasilcev, ki so bili v času gradnje gasilskega doma bolj odstotni, predvsem mnoge konce tedna. “Hvala v imenu širše krajevne skupnosti, hvala v imenu gasilcev. Zaradi vas, ker ste tiho podprle odsotnost vaših partnerjev in mož, je zrastel nov gasilski dom. Hvala za vašo dobro voljo in potrpljenje ob gradnji,” je zaključila Marjeta Debevec in zbrane povabila še k pogostitvi, za katero so poskrbele članice Društva podeželskih žena Ajda in kačanska dekleta.

Rok Mihevc

Oglejte si tudi