Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
13°C
-5°C
JUTRI
15°C
-3°C
4059

Zasipški gasilci dejavni kljub epidemiji

Kljub vsem težavam čez leto smo v jeseni, tudi v okviru operativnih dejavnosti, uspeli narediti korak naprej. Nadaljevali smo z urejanjem kletnih prostorov našega gasilskega doma, kjer se bo našel prostor za vzdrževanje izolirnih dihalnih aparatov. Najbolj pomembno pa je, da bomo tam shranjevali tudi nov kompresor za polnjenje tlačnih posod, ki so del dihalnih aparatov. Kompresor smo nabavili skupaj s Civilno zaščito Občine Bled. Ima avtomatsko zaustavitev in štiri priključke, ki omogočajo polnitev do 320 barov. Izredno pomembno je tudi, da je naprava mobilna, kar omogoča, da jo po potrebi prepeljemo na mesto intervencije. Ob nabavi je pet naših operativnih članov opravilo strokovno usposabljanje za ravnanje z njo.

 

Ob koncu leta 2020 smo morali zaradi trenutnih zdravstvenih razmer tradicionalni raznos gasilskih koledarjev opraviti malce drugače. Vseeno pa so nas naši krajani prijetno presenetili z odzivom, saj so se nad pričakovanji izkazali z denarnimi prispevki.

Preteklo leto je bilo za naše društvo eno najtežjih, saj smo poleg epidemije zaradi inšpekcijskega ukrepa imeli tudi zaprt gasilski dom. Prav zato se zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali ob ponovnem odprtju in vaščanom za prispevke ob koncu leta!

Na Pomoč!                                                 

PGD Zasip

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi