Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Hotel Park in Kavarna Park z trajnostnima znakoma

Hotel Park in Kavarna Park z trajnostnima znakoma


Destinacija Bled je bogatejša še za dva trajnostna znaka. Seznam ponudnikov v zeleni shemi slovenskega turizma se je namreč razširil še na dva -  blejski Hotel Park je pridobil znak Slovenia Green Accommodation, Kavarna Park pa znak Slovenia Green Cuisine.


Hotel Park je bil temeljito prenovljen v letu 2020, Kavarna pa leto prej. Ob prenovi so poskrbeli za varovanje okolja: celoten hotel je opremljen z LED razsvetljavo, goste izobražujejo o učinkoviti rabi in o pomembnost pitja vode in jih z uporabo posebnega 'zero waste' sistema spodbujajo k ločevanju odpadkov, kjer je mogoče, zmanjšujejo količino odpadkov (na primer z uporabo hotelske kozmetike v dispenzerjih namesto v individualnih embalažah). V preddverju hotela se nahaja vodni izvir naravne alpske pitne vode, ki si jo lahko gostje natočijo v svojo stekleničko, prav tako pitje vode iz pipe spodbujajo na vsakem koraku. Skrbijo tudi za socialni steber trajnostnega razvoja: v največji mogoči meri zaposlujejo ljudi iz lokalnega okolja, pri razvoju produktov in zgodb izhajajo iz lokalnega okolja, tradicije in zgodovine, kjer je v ospredju Blejsko jezero in okoliški gozdovi. Pri opremi objektov v največji možni meri uporabljajo naravne oziroma okolju prijazne materiale ter sodelujejo z lokalnimi ponudniki.

Tudi Kavarna Bled je bila obnovljena z mislijo na lokalno okolje: krasi jo smrekov les, za katerega so navdih našli v pokljuški smreki, posebno pozornost so posvetili tudi osvetlitvi kavarne, ki jo krasijo luči v obliki smrekovega storža slovenske izdelave. Navadna smreka je namreč najbolj številčna drevesna vrsta v Sloveniji in po starodavnem ljudskem prepričanju velja za drevo, ki lahko od človeka prevzame bolezen.

Oglejte si tudi