Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Vrtec Bled že 70 let

V začetku oktobra smo v blejskem vrtcu praznovali prav poseben dan – rojstni dan našega vrtca.

Glede na zdravstvene razmere in priporočila smo praznovanje v začetku oktobra izvedli kar na igrišču vrtca. Veliko praznovanje smo že spomladi načrtovali izvesti v Festivalni dvorani, a ga zaradi  karantene nismo mogli. Zato smo ta visoki jubilej vrtca obeležili na prilagojeni način, da se je vsaka skupina otrok posebej na odru predstavila z nastopom: najmlajši z mimohodom ob glasbi, drugi s pesmijo, plesom, z bibarijami, z igranjem na inštrumente, z deklamacijo itd. Program sta vodili in povezovali idejno vodji dogodka Nadia Džamastagić in Meta Vodnjov. Za konec smo vsi, otroci in zaposleni, skupaj vrtcu zapeli še (posebej za to priložnost napisano) pesem ter ob njej zaplesali. Sledilo je sladko presenečenje za vse udeležene, vsi otroci pa so prejeli še uporaben spominček na ta poseben dogodek. 

Žal glede na situacijo na proslavo nismo smeli povabiti staršev, smo pa celoten dogodek posneli in staršem poslali povezavo za ogled posnetka nastopa otrok. 

V tem času smo v večnamenskem prostoru vrtca pripravili tudi razstavo (hvala upokojeni sodelavki Metki Pohar za ves trud), kjer si je bilo mogoče ogledati igrače, dokumentacijo, delovna oblačila, didaktična sredstva ..., ki smo jih uporabljali tekom časa v vrtcu. Razstavo so si lahko ogledali tudi starši, v skladu s priporočili o preprečevanju nalezljivih bolezni.

S tem smo zaokrožili prav posebno, slavnostno leto v našem vrtcu.

Rebeka Poček Oštir, Vrtec Bled

Oglejte si tudi