Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Stanje v turizmu je težko, turistični delavci se kljub temu veselijo odpiranja panoge

Na današnji novinarski konferenci so na Bledu opozorili na trenutno stanje v turizmu in na postopno odpiranje panoge. Kot pravi župan Janez Fajfar je turizem daleč najbolj pomembna gospodarska panoga v občini, izpad turističnih prihodkov pomeni tudi izpad občinskih.


»Vesel sem, da so občani cepljenje vzeli zares, saj za turistično in gostinsko dejavnost precepljenost prebivalstva pomeni veliko. Najprej moramo zaščititi sebe, saj na Bledu poleti pričakujemo kar nekaj gostov iz tujine, treba pa je zaščititi tudi njih«, še pravi župan, ki je ponosen na odziv svojih občank in občanov.

»Okolica je urejena, velikega cvetenja jezera ni bilo, zdaj je čas za obisk Bleda. Domači gosti se vračajo, napovedi pravijo, da bodo letos Bled obiskali tudi gostje iz bližnjih držav, tako da upamo, da bo sezona boljša kot lanska«, še pravi župan.


Direktor občinske uprave Robert Klinar je predstavil potek investicij v občini in vpliv krize na občinski proračun, ki se laže predvsem v zmanjšanju prihodkov s turistične takse.


Direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj je poudaril prizadevanja Turizma Bled, turističnega gospodarstva in lokalne skupnosti, da bi gostom, ki prihajajo na Bled, ponudili čim več aktivnosti na prostem. Mreža pohodnih poti, ki ji Bled dodaja še razvejano mrežo kolesarskih povezav, postaja vse bolj privlačna za goste, prav tako pa vse bolj izrazito postaja tudi povezovanje v skupnosti Julijske Alpe.


Izvršna direktorica Hotela Triglav Sonja Primožič je dejala, da so turistični in gostinski delavci seveda veseli, da po sedmih mesecih lahko dejavnost ponovno zaženejo, ne morejo pa napovedati, kako bo potekala poletna sezona. Rezervacije prihajajo, vendar hkrati prihajajo tudi odpovedi, situacija je negotova.


Direktor javnega podjetja Infrastruktura Bled, Janez Resman je dejal, da se na eni strani manj gostov seveda pozna tudi pri količini odpadkov iz turizma, po drugi strani pa opažajo povečevanje zbrane embalaže, predvsem embalaže za enkratno uporabo, kar pa je zaskrbljujoče. Zato je še enkrat pozval vse domačine, naj premislijo, preden kupijo izdelke z veliko embalaže, kajti le ta postaja vse večji problem.

Oglejte si tudi