Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

V letošnjem šolskem letu spremenjen režim šolskega avtobusa na Rečici

Kot vsako leto bodo tudi v letošnjem letu organizirani šolski prevozi za otroke iz Bohinjske Bele, Ribnega, Zasipa in Rečice. Pri tem se letos ukini slepi krak po Rečiški cesti do avtobusne postaje LIP Bled. Avtobus bo pripeljal po severni razbremenilni cesti, zavil na Kolodvorsko cesto in na Rečici ustavljal le še na avtobusnih postajališčih, Kolodvorska cesta (ob križišču z ulico Za žago), na železniški postaji Bled – Jezero in Rečica. Podrobnejši vozni red šolskega avtobusa je objavljen na spletni strani OŠ Bled.

Avtobusni prevozi na liniji Koritno, Bodešče, Ribno, Selo in avtobusni prevozi na relaciji Mlino, Kupljenik, Bohinjska Bela ostajajo nespremenjeni. Avtobus ustavlja na za to določenih oz. vnaprej dogovorjenih mestih.

Opozarjamo, da 54. člen Zakona o prevoznikih v cestnem prometu omogoča, da pod pogojem zadostne zmogljivosti vozila, šolske prevoze lahko koristijo tudi drugi uporabniki, kar v praksi pomeni, da se v primeru, ko šolski avtobus ni poln, z njim lahko brezplačno prevažajo tudi nešolarji.

Oglejte si tudi