Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Poletavci in NajPoletavci- poletni bralci

Poletavci so otroci od 7. do 12. leta starosti. Med počitnicami berejo knjige, revije, stripe in izpolnjujejo bralni seznam. Njihova naloga je brati 30 dni 30 minut  na dan. S tem ohranjajo branje kot dobro navado in zabavno pustolovščino v svetu zgodb. Projekt letos poteka od 10. junija do 10. septembra. Bralne sezname s svojimi podatki na hrbtni strani oddajo do 10. septembra v vseh enotah Knjižnice A.T. Linharta Radovljica.Poletavci, ki osvojijo priznanje, lahko le-to jeseni v šoli po dogovoru z mentorjem uveljavijo kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

NajPoletavci so najstniki od 13. do 16. leta starosti. Njihova naloga je prebrati 3 knjige med počitnicami in vpisati naslove v obrazec  na spletni strani radovljiške knjižnice www.rad.sik.si.

Na koncu poletja bodo vsi sodelujoči prejeli priznanje, majico in sodelovali v nagradnem žrebanju za glavno nagrado, to je badminton set Talbot Torro za Poletavce in set za tenis na plaži Talbot Torro za NajPoletavce. Obe nagradi prispeva podjetje Hervis d. o. o.

Zaključna prireditev s  predstavo in žrebanjem nagrad bo v četrtek, 29. septembra, ob 17.00 pred radovljiško knjižnico. Ogledali si bomo klasično slovensko humoresko Kozlovska sodbo v Višnji gori v izvedbi Teatra Cizamo.

  "Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran!"

Knjižnica A. T. Linharta Radovljica               

Oglejte si tudi