Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Pevski zbor Triglav Lesce Bled v Doberdobu in koncert na otoku

 

Zakaj v tej pokrajini kamniti
je vse lepo in prav
biti, živeti, boriti se
in biti mlad in zdrav ...


Srečko Kosovel, Pesem s Krasa

 

Občini Doberdob in Bled sta že leta pobrateni, veže ju dolgoletno pristno prijateljstvo. Pevski zbor Triglav se je v Doberdobu udeležil srečanja zamejskih pevskih zborov oziroma revije Pesem ne pozna meja, ki jo je pripravil domači zbor Hrast. Nastopili so Primorci, Korošci, Porabci, med zbori iz matice pa le zbor Svoboda iz Trbovelj in Triglav.

''Sprejeli so nas izjemno lepo in toplo, pozdravil nas je tudi župan Fabio Vizintin in nas spremljal po občini,'' je povedal predsednik Triglava Štefan Prskalo. Triglav se je na reviji predstavil s slovenskimi narodnimi, zapeli so Ipavčevo Domovino ter nastopili v skupni točki.

Mešani pevski zbor Hrast iz Doberdoba nastopa na številnih koncertih doma in v tujini z bogatim izborom slovenskega in mednarodnega repertoarja, posebno pozornost pa posveča izvajanju sodobnih in ljudsko ubranih skladb ter glasbeni ustvarjalnosti slovenskih skladateljev. 

Moški pevski zbor Triglav Lesce Bled v teh dneh sicer svoje delo predstavlja na letnih koncertih. V nedeljo, 25. junija, bo ob 19. uri nastopil na Blejskem otoku. Zbor šteje šestnajst ljubiteljskih pevcev, ki jih druži veselje do petja in ohranjanja narodne glasbene in kulturne dediščine, vodi pa ga akademsko izobražena glasbenica Mateja Praprotnik.

Oglejte si tudi