Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Sistem za avtomatizirano izposojo koles je vzpostavljen!

Občina Bled je tako kot vsako leto doslej, tudi letos sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Letošnja osrednja nit na Bledu je bila predstavitev in otvoritev sistema za avtomatizirano izposojo koles, Bled Green Ways, enega izmed ukrepov Celostne prometne strategije Občine Bled. Občina Bled in Turizem Bled sta letos dobavili štiri postaje za avtomatizirano izposojo koles na lokacijah Infocenter Triglavska roža Bled, Camping Bled, Zasip in Ribno.

 

Kratek vodič za registracijo in prijavo uporabnika sistema za avtomatizirano izposojo koles - Bled. Green Ways

  1. Registracija novega uporabnika v Infocentru Triglavska roža Bled (Ljubljanska cesta 27) ali Infrastruktura Bled (Rečiška cesta 2). Bodoči uporabnik se je dolžan identificirati z osebnim dokumentom in podpisati izjavo o strinjanju s Splošnimi pogoji uporabe objavljenimi na spletni strani www.bled.si.
  2. Po uspešni registraciji uporabnik prejme uporabniško ime in geslo, imetnik Blejske kartice pa tudi PIN kodo. Geslo in PIN kodo uporabnik lahko spreminja na spletni strani www.bled.si, kjer si lahko preverja tudi zgodovino izposoje koles na svoje ime in število razpoložljivih koles na posamezni lokaciji. Ob registraciji uporabnik prejme natančna navodila o izposoji kolesa.
  3. Ko si uporabnik želi izposoditi kolo, pristopi na eno izmed lokacij postaj za avtomatizirano izposojo koles, kjer se prijavi v sistem. Na kiosku pod LCD zaslonom pritisne gumb za začetek, vtipka uporabniško ime in geslo oz. prisloni Blejsko kartico in vtipka PIN kodo. Uporabnik sledi navodilom na zaslonu, izbere kolo in se odpelje .
  4. Uporabnik kolo lahko vrne na katerokoli postajo, ki ima prosto ključavnico. Kolo potisne v ključavnico in ga na ta način zaklene.

 

LOKACIJE IZPOSOJE KOLES:

  1. Infocenter Triglavska roža Bled
  2. Camping Bled
  3. Dom krajanov Zasip
  4. Zadružni dom Ribno                        

 

PAKETI IN CENA UPORABE SISTEMA:

Paket Občan Bleda oz. imetnik Blejske kartice je namenjena občanom Bleda oz. imetnikom Blejske kartice s vplačano parkirnino za leto 2017. Registracija je brezplačna. Ti uporabniki sistem lahko kolo uporabljajo do 24 ur v tednu.

Paket 25 je namenjen vsem neobčanom Bleda, ki nimajo Blejske kartice oz. vplačane parkirnine za leto 2017. Strošek registracije znaša 25 EUR. Ti uporabniki lahko sistem koristijo do 25 ur v obdobju enega tedna od prve prijave v sistem.

 

KDO LAHKO POSTANE UPORABNIK SISTEMA BLED GREEN WAYS?

Vse fizične osebe, starejše od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, uporabniško ime in geslo na sedežu Infocentra Triglavska roža Bled priskrbijo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki.

Bojana Lukan, Občina Bled

Oglejte si tudi