Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor Folklornega društva Bled

Folklorno društvo Bled je imelo v soboto, 17. marca 2018  na Zatrniku »Pr' jagru«  svoj peti občni zbor. Člani so na seji med drugim obravnavali poročilo o realizaciji plana za preteklo leto in predlog plana za leto 2018.

Plan dela za leto 2017 smo v celoti realizirali oziroma ga celo presegli, saj je bilo število nastopov  večje od planiranih.  Imeli smo 32 nastopov, od tega 13 v dobrodelne namene. Nastopali smo doma in v  tujini.  Izvedli  smo dve turneji  in sicer  v Pulo in po Beli krajini.  Sodelovali smo na srečanju folklornih skupin v Bohinjski  Bistrici, organizirali nastop Otroške folklorne skupine  Nageljčki iz Kanade  in v soorganizaciji z agencijo Blue Diamond Events izpeljali Folkloriado, na kateri je sodelovalo 13 skupin iz osmih držav. Dva naša plesalca Tone Bizjak in Simona Dijak sta se udeležila tekmovanja v plesu polk v Gornji Radgoni in se v močni konkurenci uspela uvrstiti na 4. mesto, na kar smo še posebej ponosni.

Preko leta so bile vaje usmerjene v utrjevanje in izboljšavo starih spletov. Naučili smo se tudi dva nova spleta  »Pa ne maram Gorjanca«, s katerim smo se predstavili na tekmovanju v Boh. Bistrici in »Po svoji poti grem«, ki smo ga prvič zaplesali ob zaključku leta na naši že 19. prireditvi Veselo po domače.

Tudi letošnji plan je zastavljen zelo ambiciozno. V začetku aprila se bomo udeležili tekmovanja na srečanju Folklornih skupin v Boh. Bistrici. V letošnjem letu smo  že imeli  nekaj nastopov na Bledu in bližnji okolici. Poleg nastopov po Sloveniji imamo  v planu 3-dnevno turnejo po Medžimurju,  nastop v Italiji v mestu Venzone,  gostovanje pri Slovencih v Zadru in  gostovanje v Franciji. Naš največji dogodek pa bo  jubilejna 20. zaporedna prireditev Veselo po domače, ki bo tako kot vsako leto 29. decembra v Festivalni dvorani  na Bledu. Na ta dogodek smo se že začeli pripravljati, saj želimo za okrogli jubilej narediti prireditev še  posebej pestro in lepo. Tako kot pretekli dve leti, se bo tudi na letošnji prireditvi  folklorna skupina predstavila z še enim ali celo dvema plesnima paroma v novi kostumski podobi.

Člani folklorne skupine smo z veseljem sprejeli zastavljene cilje in že nestrpno čakamo, da jih bomo  lahko realizirali.

Za Folklorno društvo Bled

Tatjana Svete

Oglejte si tudi