Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
15°C
-6°C
JUTRI
14°C
-6°C
Deli
2469

O revizijski službi in projektu ''parkiraj in pelji''

Stara Fužina -V Bohinju so se na redni koordinaciji danes sestali župani vseh sedmih zgornjegorenjskih občin. Osrednji temi sestanka sta bili zagotavljanje delovanja skupne revizijske službe, kjer je problem dobiti usposobljene ljudi, in izgradnja objekta ''parkiraj in pelji'', ki ga občina Radovljica načrtuje ob leškem izvozu z gorenjske avtoceste, neposredno ob Lidlu oziroma McDonaldsu.

Pri delovanju skupne revizijske službe župani ugotavljajo, da služba, ki v tem trenutku ne deluje, ne more dobiti ustreznih kadrov, nekatere občine, na primer Bled, pa revizijo naročajo preko Zveze občin Slovenije, kar je ceneje, kot pa če bi vsaka občina imela svojo. Ostale občine so se dogovorile, da bodo vztrajale v skupni revizijski službi, čeprav se na državni ravni spreminja zakonodaja na področju sofinanciranja skupne občinske uprave, sofinanciranje bo namreč po novem nižje.

Občina Radovljica je v okviru Celostne prometne strategije pripravila načrt za izgradnjo objekta ''parkiraj in pelji'', ki bi obiskovalcem in domačinom omogočil bolj zelen in trajnosten način potovanja po Zgornji Gorenjski. Objekt bi imel bodisi 140 bodisi 300 parkirnih mest, odvisno od tega, če bodo zgradili tudi kletno etažo, prinaša pa tudi možnost nadaljnje uporabe električnih avtobusov, koles in podobno.
Decembrsko srečanje županov bo na Bledu.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!