Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
26°C
11°C
JUTRI
28°C
11°C
Deli
3364

Priznanje gospe Martini Sirc

Bled - Med množico različnih priznanj, ki jih je Bled prejel lani, je tudi priznanje Društva za kronično vnetno črevesno bolezen, ki je za najlepša in najbolj urejena razglasilo javna stranišča v občini Bled. Za urejanje stranišč in njihovo čistočo skrbi gospa Martina Sirc, župan Janez Fajfar ji je zato podelil tudi posebno priznanje.

Člani komisije društva so lani prevozili več kot 4.500 kilometrov ter pregledali in ocenili več kot 130 lokacij javnih stranišč po vsej Sloveniji. Ocenjevali so v 75 občinah in na 54 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji.

Priznanje naj javno stranišče za 2017 v kategoriji občin je blejska občina prejela z doseženo oceno 4,74 točke od petih. 

Komisija se je pri ocenjevanju osredotočila na dostopnost, urejenost, označenost dostopa, število sanitarij, sanitarije za invalide, opremo in higienski material.

Javna stranišča ima od skupno 75 obiskanih 36 občin, je zapisala predsednica ocenjevalne komisije Petra Leskovšek Lasetzky. Občine Kranjska Gora, Laško in Sevnica jih prej niso imele in so jih zgradile letos, Ljubljana pa ima eno lokacijo manj kot v preteklih letih.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi