Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
3°C
-2°C
2431

KOŠARKAR NAJ BO SE Z DOBRODELNEGA DOGODKA NA BLEDU ODPRAVLJA V NEMČIJO

V soboto, 23. septembra, je na Bledu v organizaciji dnevnika Novice Svet24 potekal dogodek Dobrodelni Svet24. Dogodka se je udeležila tudi ekipa filma Košarkar naj bo, ki je na dobrodelni licitaciji podarila košarkarsko žogo s podpisi igralcev. Zbrana sredstva so organizatorji namenili otrokom s posebnimi potrebami in njihovim staršem. V naslednjem tednu Košarkar svojo festivalsko pot nadaljuje v Nemčiji. Do sedaj si je film ogledalo že preko 17 tisoč gledalcev.

 

»Veseli nas, da smo bili del dobrodelnega dne in po svojih močeh prispevali za pogumne malčke. Z veseljem smo si vzeli čas tudi za fotografiranje ter deljenje avtogramov in tako marsikomu polepšali dan,« je o dogodku povedala Gaja Filač, ki v filmu nastopa v vlogi simpatične Metke. Poleg Gaje v filmu Košarkar naj bo igrajo še Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Marko Miladinović, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak Gojc, Matjaž Javšnik in Ana Maria Mitič.

 

Na Bled je prišel tudi Primož Suhodolčan, avtor knjižne uspešnice Košarkar naj bo in avtor scenarija za film, ki je dejal: »Košarkarjeva zgodba je zaživela ravno v pravem trenutku. Odzivi občinstva so neverjetni. Vesel sem, da je se je vzporedno z dogajanjem na filmskem platnu povečala tudi branost knjige. Veliko otrok po ogledu filma v roke vzame knjigo in si zgodbo še prebere

 

Odzivi, kot se za košarkarsko vzdušje spodobi

Košarkarja si je do danes ogledalo že več kot 17 tisoč gledalcev in odzivi nanj so izvrstni. Film je na ogled v vseh slovenskih kinematografih, Košarkarja pa si bodo čez nekaj dni lahko ogledali tudi v Nemčiji. Ekipa se v naslednjem tednu namreč odpravlja na Mednarodni filmski festival za otroke in mlado občinstvo Schlingel v Chemnitzu, kjer se bo film predstavil na štirih projekcijah.

 

Sicer pa je film Košarkar naj bo festivalski pohod začel avgusta z udeležbo na sarajevskem Filmskem festivalu in jo nadaljeval na Festivalu slovenskega filma, kjer je bil nagrajen tako s strani občinstva, kakor tudi s strani stroke. Nagrado Vesna je film prejel za najboljšo scenografijo, največjo težo filmu pa daje nagrada za najboljši film po mnenju občinstva.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij