Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Hiška eksperimentov bo obiskala Vrtec Bled

Bled - Hiška eksperimentov, potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja, ne počiva.

Tako kot njen starš - Hiša eksperimentov – je Hiška eksperimentov namenjena vsem radovednim ljudem, ki znajo reči: »Tega ne vem, ampak bi se pa rad-a naučil-a.« Namenjena je vsem, ki se ne bojijo spodrsljajev in napak, ki so obvezni in dobrodošli sopotnik raziskovanja in poskušanja. Namenjena je vsem, ki skušajo iz sebe nekaj narediti in jim ni vseeno, kaj se okrog njih dogaja.

Hiška eksperimentov obiskuje formalne izobraževalne institucije po Sloveniji in jih za en dan spremeni v center radovednosti in ustvarjalnosti. Namen Hiške eksperimentov je tudi v povezovanju v okviru lokalnih skupnosti. Posamezni obisk Hiške eksperimentov v nekem kraju namreč aktivira vodstvo institucije, ki gosti Hiško, da najde lokalne pokrovitelje dogodka.

Za udeležence Hiške eksperimentov pomeni to dan sproščenega učenja, svobodne radovednosti, vztrajnega eksperimentiranja ter varnega okolja za napake in spodrsljaje. Usposobljeni tim Hiše eksperimentov v sodelovanju z lokalnim učiteljskim kadrom spodbuja dialog, vprašanja in iskanje odgovorov.

Hiška bo tokrat obiskala Vrtec Bled, in sicer v torek, 21. novembra. Dogajanje se bo začelo ob 9. uri dopoldne, ob 14.30 pa se bodo vrata Hiške odprla tudi za zunanje obiskovalce. Vabljeni!

Oglejte si tudi