Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
2°C
-4°C
Deli
3021

Iz 16. redne seje Občinskega sveta Občine Bled

Bled - Blejski občinski svet je sinoči v prvem branju potrdil spremembe občinskega prostorskega načrta, ki se nanašajo na grajski kompleks. S tem je občinski svet dal zeleno luč za vse načrtovane posege v širšem grajskem kompleksu, najpomembnejša pa sta dva projekta – izgradnja Muzeja sodobne umetnosti in dvigala na grad.  Muzej sodobnih umetnosti bo svoje mesto dobil na prostoru propadle družbe OGP Grad, ki se nahaja ob vznožju ceste na Blejski grad.

S spremembo prostorskih načrtov je dana tudi zelena luča za izgradnjo velikega parkirišča neposredno ob športnem parku, torej prav tako ob vstopu na grad. Parkirišče bo za avtobuse urejeno še letos, prihodnje leto pa dokončano in namenjeno tudi osebnim vozilom.

Občinski svet pa je sprejel tudi odlok, s katerim omogoča uvedbo pajka na Bledu. To bo že v letošnjem letu eden izmed ukrepov Občine Bled, ki bo pripomogel k večjemu prometnemu redu v mestu.

Občinski svet se je seznanil tudi s poročili koncesionarjev za plin, kanalizacijo in javno razsvetljavo ter sprejel programa oskrbe s pitno vodo ter zbiranja komunalnih odpadkov.

Blejski občinski svet pa se je po besedah predsednice Območnega združenja Rdečega križa Radovljica, Anice Svetina, kot prvi občinski svet v Sloveniji podrobno seznanil s temeljnimi postopki oživljanja in z uporabo AED, avtomatskega eksternega defibrilatorja. Na seji so namreč predstavili projekt Oživimo Bled. Predstavitev na seji je bila le ena izmed vrste predstavitev in osnovnih izobraževanj občank in občanov, ki bodo v prihodnjih tednih potekala po vsej občini.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij