Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Gasilski dom v Zasipu ima uporabno dovoljenje!

Kot smo poročali, je gradbena inšpektorica 15. novembra lani obiskala Prostovoljno gasilsko društvo Zasip in odredila, da mora zapreti Gasilski dom Zasip, saj ta ni imel uporabnega dovoljenja.

V PGD Zasip so bili takrat nad tako strogo odločitvijo inšpektorice presenečeni, saj niso vedeli, da uporabno dovoljenje potrebujejo, hkrati pa je zdajšnja generacija seveda le naslednica dela naših staršev, ki so dom leta 1981 zgradili.

 

Kot sta povedala predsednik društva Primož Koren in poveljnik Janez Ulčar, so takoj začeli z vsemi potrebnimi postopki za pridobitev uporabnega dovoljenja. Februarja so na Upravno enoto Radovljica vložili vso potrebno dokumentacijo, pozitivni odgovor so dobili 20. aprila, odločba pa je postala pravnomočna 29. julija. 

Med tem časom so na Upravni enoti Radovljica ugotovili, da bi streha doma v skladu s predpisi Občine Bled morala biti siva, zato so morali komaj trinajst let staro streho zamenjati.

 

Vse skupaj je PGD Zasip stalo okoli 8.000 evrov. Kljub temu so gasilci v Zasipu zdaj zadovoljni, saj ima dom vso potrebno dokumentacijo, delo lahko končno poteka nemoteno. Gasilci se za vso pomoč zahvaljujejo občinski upravi Občine Bled in direktorju Robertu Klinarju ter vsem sokrajanom in sokrajankam, ki so pomagali. 

Oglejte si tudi