Logo MojaObčina.si

Bled

JUTRI
21°C
15°C
SOB.
13°C
8°C
3742

Forbes poimenoval Slovenijo "Evropa v malem"

"Zmagovalnih šest potovalnih destinacij za zimo 2020" je članek, ki je bil objavljen v ameriškem časniku Forbes, v njem pa je Slovenija izpostavljena kot ena najbolj priporočenih destinacij. Novinarko članka je Slovenska turistična organizacija na študijskem potovanju gostila letos septembra. Avtorica članka, Katherine Parker-Magyar opisuje zmagovalnih šest potovalnih destinacij za zimo 2020. Poleg Havajev, Nove Zelandije, Belize, Turčije in Deviških otokov je na prvem mestu navedla Slovenijo.

Nad slednjo v svojem članku ni mogla skriti navdušenja. Dejala je, da lahko našo državo brez dvoma ocenimo kot najbolj podcenjeno državo v Evropi, če ne celo na svetu, vse bralce pa je pozvala, da naj, v primeru, da ne verjamejo njenim besedam, obiščejo našo čudovito, gorato pokrajino. Izpostavila je tudi, kako Slovenija - kljub svoji majhnosti - premore izjemno ruralno in urbano raznolikost ter ji na podlagi tega dodeli naziv »mini Evropa« oz. "Evropa v malem". Pravi namreč, da prav vse najboljše, kar nam slednji kontinent ponuja, lahko v Sloveniji izkusimo v podaljšanjem vikendu.

Novinarka nam v članku navede nekaj predlogov za zimski potep po Sloveniji. Za iskalce zgodovinske arhitekture in očarljivih mestnih »kafičev« predlaga našo prestolnico. Vsem fotografskim navdušencem priporoča Blejsko in Bohinjsko jezero, športnim privržencem pa obisk Straže Bled za začetnike, za napredne pa Smučišče Vogel, so sporočili iz STO. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi