Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Koronavirus - nocoj še zadnje predavanje o nalezljivih boleznih

Občina Bled v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Radovljica v tem tednu organizira tri predavanja o koronavirusu oziroma o tem, kako se lahko sami zaščitimo. Prvo predavanje je bilo namenjeno hotelirjem, sinočnje predstavnikom javnih zavodov in krajevnih skupnosti, drevi ob 19h30 pa bo še predavanje za oddajalce sob in turistična društva. 

 

Kot je dejal direktor občinske uprave Občine Bled, Robert Klinar, so predavanja organizirali predvsem z namenom, da ljudem osvežijo znanja o osnovnih higienskih postopkih in zahtevah ob izbruhu nalezljivih bolezni. 

 

Predsednica Območnega združenja Rdečega križa Anica Svetina pa na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če se v Sloveniji število okuženih poveča in se bomo morali soočiti z epidemijo, pravi, da so na to pripravljeni, saj imajo potrebno znanje in tudi pripomočke. Kot je pojasnila, je v njihovem centralnem skladišču na voljo dovolj hrane, oblačil in posteljnine, prav tako pa lahko postavijo tudi stacionarij, šotor z zdravsteno opremo na prostem, če bi ga potrebovali. 

 

Zadnje predavanje o preventivi pri nalezljivih boleznih bo nocoj ob 19h30 v Infocentru TNP na Bledu. Seveda se ga lahko udeleži vsak, ki ga to zanima.

Oglejte si tudi