Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
8°C
-0°C
JUTRI
5°C
-7°C
Deli
12066

Zbiranje plastičnih pokrovčkov

Zbiranje plastičnih pokrovčkov, ki jih je mogoče predelati, ni le ekološko, ampak tudi človekoljubno dejanje. V Ajdovščini in Vipavi posamezniki in organizacije že vrsto let zbiramo pokrovčke, ki smo jih nato vozili na druga zbirna mesta v Novo Gorico, Koper in še drugam. Na pobudo ene od osnovnih šol smo se v Rdečem križu Ajdovščina skupaj s Komunalno stanovanjsko družbo Ajdovščina odločili, da bomo pokrovčke zbirali v Ajdovščini.

Pokrovčke bo še vedno mogoče oddati pri nas na Rdečem križu, v vrtcu, osnovnih šolah, društvih in drugih organizacijah. Odložili jih boste lahko tudi v ločen kontejner v Supermarketu Mercator ali Hipermarketu Spar v Ajdovščini. Vse zbrane pokrovčke bomo nato prepeljali v kontejnerje KSD Ajdovščina, kjer jih bo prevzelo podjetje MPI – reciklaža. Kot so nam pojasnili v podjetju, jih z veseljem sami prevzamejo, če bomo zbrali vsaj dve toni pokrovčkov. Če pomislimo, da vsak pokrovček tehta le dva grama, je to velika količina, vendar smo prepričani, da nam bo uspelo.

V poštev pridejo vsi plastični pokrovčki, ki imajo oznako PP ali PE: pokrovčki vseh vrst plastenk, začimb, mleka, jugurta, sokov, sladke smetane, kislega zelja ali repe, nutele, tekočega pralnega praška, mehčalca, avtomobilskih olj, zdravil, zobne paste, kozmetike, čistil, plastični deli Kinder jajčka.

Niso pa ustrezni plastični pokrovčki, ki imajo oznaka PS – polistiren: prozorni pokrovčki kisle smetane, margarine, namazov, skute, sladoledov, ovitki CD-jev, kovinski pokrovčki.

Za tono pokrovčkov podjetje plača okrog 230 evrov. Zbrana sredstva bomo namenili fantku Vidu, ki obiskuje razvojni oddelek vrtca CIRIUS Vipava in potrebuje dodatne terapije. Omenjeni center za izobraževanje že nekaj časa zbira pokrovčke zanj, tako da se bomo priključili njihovi akciji.

Lepo vas torej vabimo, da pokrovčkov ne zavržete, ampak jih prinesete na vam najbližje zbirno mesto. Že vnaprej hvala, če boste solidarni s pomoči potrebnimi in naravo!

RK Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!