Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
10°C
SOB.
22°C
10°C
Oceni objavo

Rokometni turnir v Rovinju

V marcu smo se kadetinje rokometnega kluba ŽRK Mlinotest Ajdovščina odpravile na štiri dnevni mednarodni rokometni turnir 'Croatia trophy' na Hrvaško. Turnir se je odvijal po dvoranah in igriščih v kar treh mestih: v Puli, Poreču in Rovinju, udeleženih pa je bilo več kot 3000 mladih športnikov in športnic iz različnih evropskih držav.
Že kmalu po nastanitvi v Resortu Amarin smo šle na prvo tekmo proti dekletom iz nemškega kluba Zweibrücken ter z zmago otvorile turnir. Naslednji dan smo se pomerile tudi z zelo kvalitetnimi rokometašicami iz kluba Bajnok Nemesvamos z Madžarske, ter doživele poraz. Tretji dan smo igrale v dvorani v Poreču proti Avstrijkam iz kluba Stockerau in Hrvaticami iz kluba Arena Pula ter odšle nazaj v Rovinj z dvema prepričljivima zmagama.
Zadnji dan, smo za 2. mesto igrale proti Velenjčankam in jih kljub temu, da so bile prepričane v zmago, z borbeno igro predvsem v obrambi premagale ter si prisvojile srebro.

To doživetje nam bo zagotovo ostalo v zelo lepem spominu in upamo, da se turnirja v prihodnosti še udeležimo.

Na mednarodnem turnirju so ekipo zastopale naslednje igralke:

Lara Bratina, Laura Brzelak, Pia Stibilj, Leila Štrancar, Adelisa Rušitoska, Tamara in Tinkara Rijavec, Katarina Makovec, Nena Černigoj, Tina Plahuta, Nika Troha, Asja Štrukelj, Nina Kovšca in trenerka Ana Žigon.

Turnir so nam omogočili: Mlinotest d.d., Fructal d.d. in sadje Šabani. Celotna ekipa se jim za izkazano podporo iskreno zahvaljuje.

Oglejte si tudi