Oceni objavo

25. pohod na Čaven

V nedeljo, 5. avgusta, je bil lep poletni dan. Vročina je ostala v Vipavski dolini. Številni pohodniki pa so ji pokazali pete in jo ubrali po čavenskih stezah do koče Antona Bavčerja. Planinsko društvo Ajdovščina je organiziralo že 25. letni pohod na Čaven in vabilo pohodnike od blizu in daleč, da se pridružijo planinskemu praznovanju nad dolino.

V veliko veselje se je zbralo veliko pohodnikov. Prihajali so že v jutranjih urah in jo mahnili proti Kuclju in Golakom.

Ob 11. uri je bil krajši kulturni program z govorom predsednika PD Ajdovščina Cvetka Ušaja. Program so oblikovali udeleženci letošnjega planinskega tabora na Razor planini in učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Veselje in prijetno planinsko vzdušje je dihalo na Čavnu tudi popoldne, ko so prihajali tisti pohodniki, ki jim je bil dopoldan ukraden. Mnogi ljubitelji Čavna so se del poti pripeljali. Tudi prav, le da so bili med planinskimi prijatelji, ki si imajo vedno veliko povedati. Tako je, v planinah nisi nikoli sam. Tudi za to nas je nevidna sila tisto nedeljo potegnila na Čaven, na Kucelj in na Golake.

Irena Šinkovec

Oglejte si tudi