Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

ADC - 5 x državni prvaki UPZS

V mesecu maju se je za Plesni klub začelo veselja polno in uspešno obdobje. Vsem je jasno, da je zaradi pandemije veliko škodo utrpel šport, med njimi tudi ples. Trudili smo se preko spleta, videov, vendar je vsem manjkalo druženje, saj je predvsem ples kot šport vezan na skupine, skupinski duh, povezovanje, na soljudi.

V petem mesecu tega leta se je prva mavrica pokazala, ko smo prejeli Zlati znak Občine Ajdovščina za uspehe na tekmovalnem področju ter za dvig priljubljenosti plesa.

Po tej nagradi smo začeli še z večjo vnemo trenirati in se pripravljati na sezono tekem. Izvajali smo dodatne plesne vaje, priprave, delali na kondiciji in ostalem.

Prva tekma (ki ni bila preko spleta) je bila v Rogaški Slatini - Rolly dance open 2021. Tekmovali smo v kategoriji Pionirji oz. otroci, mladinci, člani, formacije, duo ter solo.

Priplesali smo si zlato elitno (Duo Matic in Blaž), zlato (mladinci formacija, mladinci mala skupina, pionirji oz. otroci), elitno srebrno (solo Zoja) ter srebrno (solo Gaja) priznanje.

Istega dne se je odvijal MTP turnir v okviru Plesne zveze Slovenije, kjer je Nick Keber osvojil 14. mesto v hip hop solo, 4. mesto v electric boogie ter 9. mesto v hip hop battlih.

Po uspešnem tekmovanju se nismo umirili. Dalje smo trenirali, posneli nekaj videov ter se vztrajno in vestno pripravljali na Državno tekmovanje UPZS (Umetniško plesno združenje Slovenije). Zasluženo smo osvojili naslove državnih prvakov!

Za najboljše so okronali pionirsko oz. otroško skupino W-KIDS, malo hip hop skupino W- GROUP ML, maloskupino W - GROUP ČL, mladinsko formacijo ter člansko formacijo! Prav tako so si naziv državnih prvakov v svojih kategorijah priplesali solistka Zoja Vok ter duo Matic in Blaž Kolar Tratnik.

V juniju nas je poleg Jadranskega morja privabilo tekmovanje v Malinski na Krku ter Festival Crikvenica dance open v Crikvenici. Na ti dve tekmovanji smo poleg prvih tekmovalnih skupin odpeljali tudi skupine, ki se v tekmovalni svet šele uvajajo.

Trenerji in plesalci smo nalogo opravili več kot odlično, saj smo v vseh kategorijah osvojili stopničke. Pohvaliti gre najmlajše tekmovalce Pionirje 2, mladinsko skupino deklet iz Dobravelj, skupino Hip hop odrasli - Hip hop never stop, skupini Štorovke ter Ajda, ki sta se prav tako udeležili tekmovanj, skupino Zumba (All style fitness kategorija), vse nove solistke, velike pohvale gredo hip hop mali skupini članov ter največje čestitke mladinski formaciji, ki je poleg zmage v svoji kategoriji dobila naziv najboljše med najboljšimi, ter mladinski mali skupini za tretje mesto na festivalu in ki sta prejeli celo denarni nagradi v Malinska dance open.

Nizanje uspehov, ki jih merimo z zlatom, pa ni največji uspeh, ki si ga predstavljamo. Največji uspeh je zadovoljstvo otrok, ki plešejo in ko plešejo. Uspeh so srečni ljudje, dobri prijatelji in močne vezi, ki se v Plesnem klubu ADC ustvarjajo.

Tekmovanja pred vstopom v pravo poletje še niso zaključena. Plesalci ADC še vedno trenirajo na polno in upajo na vse vrste uspehov. Želimo si, da bodo sadovi dela obrodili kar se da uspešno. ADC trenerji verjamemo v naše plesalce in vemo, da bodo s takim trudom, ki ga vlagajo, za nas zmagovalci ne glede na rezultat.

ADC ekipa vabi vse, da se nam pridružite v Plesno poletje z ADC!

Oglejte si tudi