Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ustvarimo še boljši jutri

V šolskem letu 2015/2016 je zopet potekal natečaj Evropa v šoli, ki ga Zveza prijateljev mladine Slovenije pripravlja že 16. leto zapored - letos so otroci in mladi ustvarjali na temo ''Ustvarimo še boljši jutri''.

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo letos prevzeli regijsko koordinacijo natečaja. Prispela likovna, literarna, fotografska in video dela sta ocenjevali najprej regionalna, nato pa še nacionalna komisija ter izbrali najboljše. Dela povezovalnega natečaja pa so se ocenjevala na nacionalni ravni.

Na regijski natečaj je prispelo 135 likovnih, literarnih in fotografskih del, zato je imela naša komisija v sestavi Silva Copič, prof.likovne vzgoje, Tea Curk, magistra umetnosti in akademska kiparka ter Maša Čibej, uni.dipl.kraj.arh. in predstavnica MDPM Ajdovščina, kar težko delo.

14. marca smo izbrali 13 regijskih nagrajencev in njihova dela posredovali nacionalni komisiji. Učenci naše regije so nas razveselili z dvema prvima mestoma na nacionalnem nivoju. Na likovnem natečaju je prvo mesto (učenci 2. triade) zasedla Lara Slokar iz OŠ Danila Lokarja, Podružnica Lokavec s svojo grafiko ''Zeleni promet'', s še enim prvim mestom pa nas je razveselila učenka OŠ Danila Lokarja  - Polona Bajc s fotografijo ''Huura''. Dekleti sta za natečaj ustvarjali pod mentorstvom Anuše Blažko in Nataše Rupnik.

13. maja so se regijski nagrajenci z mentorji odpravili tudi na zaključno prireditev v Ljubljano, kjer so nacionalni nagrajenci prejeli nagrade. Na prireditvi jih je zabaval ''reper'' Zlatko. Za regijske nagrajence smo knjižna darila pripravili v MDPM Ajdovščina.

Od 18. do 30. maja je v Mercator centru v Ajdovščini na ogled tudi razstava ''Ustvarimo še boljši jutri'', kjer so razstavljena dela regijskih nagrajencev in nekaj drugih del, vsa na regijski natečaj prispela dela si lahko ogledate ali preberete tudi na naši spletni strani, kjer so objavljeni tudi celotni rezultati natečaja. Vabljeni!

Maša Čibej, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi