Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Maj na MDPM Ajdovščina

Mesec maj je nasploh poln dogajanja. V tem času se zaključujejo projekti, ki so vezani na šolsko leto, kot sta Evropa v šoli in Bralna značka. V okviru obeh projektov smo regijske nagrajence oz. zlate bralce povabili na izlet z ogledom zaključne prireditve v Ljubljani, učenci pa prejmejo tudi knjižne nagrade in priznanja.

V polnem teku so tudi priprave na poletne počitnice, nekateri naši prostovoljci so se 13. in 14. maja udeležili izobraževanja za pedagoške vodje na letovanjih, ki je letos potekalo v Poreču. Naši letošnji termini za letovanja so 25.junij-2.julij, 2.julij do 8.julij v Nerezinah na Malem Lošinju ter 25. julij do 3. avgust v Piranu, prijave že zbiramo, za več informacij nas lahko pokličete ali obiščete v pisarni v Hiši mladih v Palah.

Z aktivnostmi sodelujemo tudi v letošnjem Tednu vseživljenjskega učenja, ki ga koordinira Ljudska univerza Ajdovščina. 16. in 18. maja smo z delavnico ''Ovojnica želja'' obiskali podružnični šoli na Gočah in v Šmarjah, 24. maja pa še šolo v Vrtovinu. Likovni popoldnevi z akademsko kiparko Teo Curk Sorta pa so potekali 19. in 26. maja. Mladi so ustvarjali v tehniki kaširanja. Še vedno izvajamo tudi program psihosocialnih delavnic ''Dobro sem'', srečanja praviloma potekajo vsak teden, ob ponedeljkih ali torkih popoldne v Hiši mladih.

21. maja smo se v krasnemu vremenu odpravili še na družinski pohod od Ajdovščine do Budanj. Pohod smo pripravili v okviru TVU, z njim pa smo obeležili tudi mednarodni dan za družine.

O naših aktivnostih največ povejo fotografski utrinki , ki si jih lahko ogledatena naši spletni strani. Dobrodošli pa ste tudi v pisarni našega Družinskega centra v Palah.

Maša Čibej, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi