Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
19°C
12°C
JUTRI
16°C
12°C
Deli
8177

Novoletna prireditev

V prazničnem decembru so učenci OŠ Šturje Ajdovščina spet odprli vrata svojim staršem, sorodnikom in ostalim obiskovalcem. Povabili so jih, da bi jim pokazali, kako pomemben je čas, ki si ga vzamemo za druge. Kako prav je, da pozabimo na naglico sodobnega časa, se ustavimo in premislimo, kaj je res pomembno.

Učenci so na prireditvi poudarili, da razmišljajo tudi o vrednotah, kot so dobrota, ljubezen, prijateljstvo, svoboda, enakost, veselje in mir. Darila se ne skrivajo samo v lepo zavitih in bleščečih vrečkah in škatlah, najvrednejših daril se ne da kupiti. Darilo je v nas samih, ko z drugimi delimo veselje, prijateljstvo, mir.

Učenci od 1. do 5.razreda so svoja razmišljanja zapisali in jih zbrali na novoletnih smrečicah, ki so obiskovalce pozdravile na poti do vhoda v čarobno okrašeno šolsko telovadnico. Veselje otrok je izžarevalo iz oči in donelo iz grl otroškega pevskega zbora pod vodstvom gospe Andreje Margon in Danijele Čermelj ter mladinskega pevskega zbora s pevkama pod vodstvom gospoda Igorja Hodaka. Energično in usklajeno so se zavrteli mlajši in starejši učenci pod vodstvom mentoric plesne šole EL1 in ADC. V ritmu ljudskih pesmi pa so se poskočno zavrteli najmlajši ljubitelji slovenske folklore pod vodstvom mentorice Polonce Juretič. Rdečo nit skozi celotno prireditev so s preprostimi prizorčki zaigrali učenci neobveznega izbirnega predmeta umetnost, ki ga letos poučuje Irena Čermelj.

Po prireditvi se je dogajanje preselilo v avlo, kjer so učenci pripravili sejem izdelkov, s katerimi so zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad. Hvala vsem, ki ste nas obiskali in darovali.

Posebna zahvala gre učiteljicam Ireni Čermelj, Nini Rustja in Elizabeta Turk, ki so skupaj z učenci pripravile letošnji dogodek.

Kolektiv OŠ Šturje Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi