Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Miha - državni prvak

V soboto, 10. marca 2018, je v Nordijskem centru Planica potekal že dvaindvajseti šolski planiški maraton. V sklopu te množične prireditve je potekalo tudi osnovnošolsko državno prvenstvo v teku na smučeh. Tekmovanja se je ponovno udeležil Miha Rijavec, učenec 9. razreda OŠ Šturje Ajdovščina, ki veliko prostega časa posveča svoji veliki ljubezni – športu.
Tekmovanja v dolini pod Poncami se je udeležilo veliko učencev in konkurenca je bila huda. Tekmovalno vzdušje je bilo izvrstno, smuči so odlično drsele in Miha je suvereno odtekel 2 kilometrsko progo. Na cilj je prišel deset sekund pred ostalimi tekmovalci. Dve leti zapored je Miha osvojil drugo mesto, letos pa mu je uspelo osvojiti najvišjo stopničko. V kategoriji nekategoriziranih učencev je osvojil zlato medaljo. Kljub temu, da Miha ne trenira teka na smučeh in prihaja s Primorske, kjer so pogoji za trening slabi, mu je uspelo zmagati.

Miha dokazuje, da se z veliko volje, disciplino in trdim delom lahko pride do še tako zahtevnih ciljev. Zlata medalja je rezultat tudi večletnega treniranja različnih športnih disciplin, ki jih Miha obožuje: plavanja, akvatlon in veslanja na divjih in tudi mirnih vodah. Miha je nedavno prejel tudi bronasto priznanje za izjemne dosežke na področju športa za minulo leto, ki mu ga je podelila Športna zveza Ajdovščina. Ravno tako ga je za izjemne ekipne športne dosežke nagradila tudi Športna zveza Nova Gorica. Mihu za naslov državnega prvaka in za vse ostale uspehe čestitamo. Želimo mu še veliko dobrih rezultatov, naj se športna pravljica nadaljuje!

Vesna Furlan, učiteljica športa

Oglejte si tudi