Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Nagradni vikend v Planici

Učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, ki so sodelovali v razpisu 'Milenijci milenijcem: nova galaksija idej', so med vsemi sodelujočimi osnovnimi šolami osvojili prvo mesto. Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ) jim je za nagrado podaril vikend paket v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD). Vikend med 25. 5. in 27. 5. 2018 so preživeli v CŠOD Planica.
Spoznali so veliko zanimivih stvari o zgodovini skakalnic pod Poncami in planiških poletih. Povzpeli so se vse do odskočne mize naše letalnice. Udeležili so se kolesarjenja do Gozda Martuljka in se ob jezeru Jasna odpočili. Preizkusili so se tudi s Skikeiki (to so nordijske rolke z velikimi napihljivimi kolesi in zato primerne za vse utrjene terene ter različne športne navdušence). Po sobotnem kosilu se jim je v jedilnici pridružila smučarska tekačica Vesna Fabjan, ki v Planici veliko trenira. Povedala jim je, da je potrebno slediti svojim ciljem, se zanje truditi in vztrajati na začrtani poti, saj potem tudi uspeh ne izostane. Zadnji dan so občudovali vrstnike pri treningu na skakalnicah. Ogledali so si še nordijski center. V osrednjem objektu je razgledna ploščad, planiški muzej v dveh etažah, vetrovnik (vertikalni in horizontalni) ter gostinska ponudba. Poleg na zunanjih tekaških progah v zimskem času je možno teči tudi poleti na pokritem notranjem tekaškem poligonu, na naravnem snegu, ki so ga tja s skakalnic navozili pred spomladansko odjugo.

Pred odhodom domov so se učenci z razglednico, na kateri so bili motivi Planice, simbolično zahvalili direktorju ZRSŠ, g. Vinku Logarju, ki jim je omogočil lepo preživet in doživet vikend v CŠOD Planica. Hvala tudi učiteljem CŠOD Planica: Mini, Mateji, Petri, Maticu in Mihi.

Zapisi osmošolcev kažejo na slogan Mi mamo se fajn

Mislim, da je bilo v Planici zelo lepo. Najbolj se mi je vtisnil v spomin izlet s kolesi na jezero Jasna skozi Kranjsko goro. Vse je bilo zelo lepo organizirano, da je nastal tak lep vikend. (Tina Hrovat)


Najbolj všeč mi je bilo, ko smo šli na vrh letalnice, razgled je bil zelo lep. Naslednji dan smo šli kolesarit v Kranjsko Goro do jezera Jasna, pokrajina je bila 
čudovita. Spoznali smo tudi Vesno Fabjan, povedala nam je o njeni karieri in nas spodbudila z motivacijskim govorom. (Nika Troha)

Všeč mi je bilo ko smo kot skupina v sobi preživeli veliko lepega časa in ko smo se igrali družabne igre ter se vsaj malo odvrnili od telefonov. Vikend je bil čudovit, sicer nisem ljubiteljica gora vendar me je razgled zasvojil. (Tija Lah)

Všeč mi je bilo, da smo si z mladimi skakalci (ki so bili na pripravah) lahko po televiziji ogledali finale Lige prvakov. Požarni alarm je bil zanimiv saj tega še nisem doživel. Čeprav sem osmošolec, sem se z učenci 7. razredov zelo dobro razumel. Takšen izlet bi še enkrat ponovil. (Marko Medvešček)

Z zanimivimi ter zabavnimi dejavnostmi smo v Planici osmošolci uporabljali in osvežili tudi znanje fizike ter geografije. Vikend je bil poučen, vendar izredno zanimiv in zabaven. Zanimivo mi je bilo, ko smo opazovali naše sovrstnike, ki trenirajo skoke na smučeh, kako so trenirali. Uživala sem v prostem času v naravi preživet s prijateljicami. (Neja Polanc)

Dober vtis pa kaže tudi zapis mame sedmošolke, ki se glasi takole: "Vsi  so pohvalili, da kako so se imeli lepo. Naša se je vrnila polna navdušenja in prevzeta nad hribi v spomladanskemu času. Zdaj jo bom lažje pripravila za pohode????. Enkraten izlet, dobra izbira. Lepo ste za njih poskrbeli, vse čestitke."

Mentorici Nataša Čuk in Nataša Markič

Oglejte si tudi