Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
12°C
Deli
8014

Šolski plesni festival - primorska regija 2018

10. maja se je v osnovni šoli Dobravlje, odvijal šolski plesni festival, ki ga na kratko poimenujemo ŠPF. Plesni klub ADC iz Ajdovščine je kot soorganizator s Plesno zvezo Slovenije združil moči, da je tekmovanje potekalo zabavno, pestro in brez zapletov.

Plesno tekmovanje je otvorila predstavnica PZS s pozdravnim govorom, mimohodom vseh udeleženih tekmovalk in tekmovalcev (približno 200 otrok). Nadaljevala je ravnateljica OŠ Dobravlje gospa Mirjam Kalin, nato pa so otroci zaplesali himno ŠPF ter pričeli z ogrevanjem in dalje s tekmovanjem. Tekmovanje katero poteka v hip hopu, popu, latinu, plesih v paru in produkcijskih nastopih so popestrili plesalci ADC in se predstavili z Zumbo, pionirsko ter mladinsko tekmovalno skupino, ter s plesom plesalcev in plesalk od 1. do 4. razreda MI plešemo 2.

Ekipa ADC je poskrbela, da je bil prostor lepo urejen, da je bilo v dvorani prijetno vzdušje, s sponzorji pa so razveselili vse tekmovalce, nastopajoče plesalce ter sodnike in vse , ki so tako ali drugače pripomogli za uspešnost plesnega tekmovanja. Leone, kraljevski sladoled je pogostil s sladoledom, za pozitivne misli je poskrbela Ulica lepih misli Katjuše Kosovel, z napolitankami jih je posladkala Fama d.o.o, Slaščičarna Šturje pa je z nagradami v obliki bonov nagradila prvo uvrščene tekmovalce. Vsi tekmovalci so dobili diplome, finalisti medalje, ekipe pa pokale ter praktične nagrade Coca cole in bidončke ADC.

Ekipa ADC pa ni bila samo v položaju organizatorja temveč tudi vodje določenih, tudi tokrat uspešnih ekip. Svoje plesalce, ki so na tekmovanju zastopale osnovne šole in ne plesne šole so vodile Brigita Kuštrin, Maruša Leban, Anja Pertovt in Alice Stojko Saliu ter pomočnica Nika Kobol.

Ekipno so se na prva mesta 4. do 6. razreda udeležile sledeče osnovne šole

1. mesto: OŠ Danila Lokarja Ajdovščina
2. mesto: OŠ Dobravlje
3. mesto: OŠ Šturje

Od 7. do 9. razred pa so prva tri mesta zasedle:

1. mesto: OŠ Col
2. mesto: OŠ Cerknica
3. mesto: Ilirska Bistrica

Prav tako so se izkazali posamezniki, pari in produkcija. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, tekmovalkam ter njihovim mentorjem.

N.N.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi