Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Praznično dogajanje v hiši Malorca

Malorca - Wikipedia pravi, da je to španski otok v Sredozemskem morju. A tudi v Ajdovščini imamo Malorco. Hišo Malorco, če smo natančni. In pri nas se vedno kaj dogaja.

V mesecu decembru smo se vsi v hiši še posebej trudili ustvariti praznično vzdušje. Novo božično drevesce so poleg klasičnih balončkov krasili ročno izdelani okraski, ki smo jih skrbno shranili za naslednje leto. Seveda ni veselega decembra brez omamnega vonja piškotov. Uspela nam je tudi odlična jabolčna pita, ki smo jo z veseljem ponudili gostom. Svoje želodčke smo malo razvajali, med drugim tako, da smo si pripravili praznično kosilo.

Tudi obiske smo imeli bolj pogosto kot preostale mesece v letu. Mrzel četrtkov večer sta nam krajšala člana društva Izberi pravo pot. Razveselila sta nas s pogovorom in z nekaj darovi, za kar se jima iz srca zahvaljujemo. In še ni bilo konec veselja. V začetku januarja so v hišo prišla še darila v okviru akcije Božiček brezdomcu, ki jo že nekaj let organizira društvo Humanitarček. Pa naj še kdo reče, da rdeči debeli mož ne obstaja. Ah, pa še kako mora biti resničen, saj je poslal 'sama ta prava' darila. Hvala. Da pa se nismo samo skrivali na toplem, smo na predvečer Svetih treh kraljev obiskali Vipavski Križ, kjer nas je navdušila pestrost jaslic, ki so bile na ogled v tamkajšnjem Domu krajanov. Sklenili smo, da bomo to vasico na hribu še obiskali.

Pohvaliti se moramo še, da smo v mesecu januarju pričeli z novimi delavnicami 'kulinarika ob petkih' v okviru katerih bomo spoznavali dobrote z vseh koncev sveta, ne bomo pa pozabili niti na specialitete, ki so jih pripravljale naše babice.

In tako gre januar počasi h koncu. Nekako se nismo uspeli otresti občutka, da nekaj manjka. Da se zahvalimo za vse uspehe v letu 2017 in z odprtimi srci pozdravimo novega. Pripravimo teren za nove zmage. Medse smo povabili duhovnika, gospoda Franca Likarja, ki je našo Malorco blagoslovil in v nas vzbudil kanček upanja, da bo 2018 naše leto.

Vsem, ki radovedno pogledujete proti naši hiši in nikoli ne zberete poguma, da bi nas obiskali, sporočamo, da ne grizemo in da si želimo, da se na nas spomnite tudi druge dni med letom, ne zgolj v prazničnem decembru.

Tadeja Marsek

Oglejte si tudi